Slovenija
34 ogledov

Nepovezani poslanci nič več enotni

"Magajna je kršil dogovor in se pogovarjal mimo naju, kot da midva ne bi imela n Žurnal24 main
Nepovezani poslanci pri pogajanjih o sodelovanju s koalicijo odslej ne bodo več nastopali skupaj. Žnidaršič: "Magajna ni spoštoval dogovora." Magajna: "Hotel sem le pohiteti."

Nepovezani poslanci pri pogajanjih s koalicijo ne bodo več nastopali skupaj, saj Andrej Magajna, kot je za zurnal24.si pojasnil Franc Žnidaršič, ni spoštoval dogovora, da se o stališčih najprej pogovorijo znotraj poslanske skupine. Še vedno bodo sicer delovali kot poslanska skupina, zaradi strokovne in administrativne podpore. "Kaj več pa tu ni dodati," je dejal Žnidaršič.

Počakala bova na odgovor predsednika vlade, ki po mojem zamuja, tudi zato, ker se je pojavil Magajna s svojimi ločenimi mnenji in predlogi mimo pisma. Na odgovor računam kmalu, če ne, ga bomo urgirali.
Franc Žnidaršič, vodja poslanske skupine

Še preden so  namreč nepovezani poslanci dobili odgovor, da bi se z vladno koalicijo naprej pogovarjali o vsebini, pričakovanjih in predlogih sodelovanja, je Magajna začel ločena pogajanja s predsednikom vlade Borutom Pahorjem, pojasnjuje Žnidaršič. 

"Svoje pogoje mu je pošiljal mimo naju, kot da midva ne bi imela nobenih predlogov, pričakovanj in pogojev pri tem sodelovanju. Oba z Vilijem Rezmanom meniva, da je škoda časa, da se naprej pogovarjamo trije, če pol ure potem iz medijev izveva, da razmišlja drugače, kot je podpisal ob dogovoru. To je vse," je bil odločen Franc Žnidaršič.

V pismu, ki so ga vsi trije nepovezani poslanci poslali koaliciji, so sicer izrazili le pripravljenost na sodelovanje, vsebina in način sodelovanja pa bi sledila šele pozneje, je še dejal Žnidaršič. O morebitnem sodelovanju s koalicijo se bodo tako odslej pogovarjali ločeno, Žnidaršič in Rezman pa bosta najprej še počakala na odgovor premierja.   

"Počakala bova na odgovor predsednika vlade, ki po mojem zamuja, tudi zato, ker se je pojavil Magajna s svojimi ločenimi mnenji in predlogi mimo pisma. Na odgovor računam kmalu, če ne, ga bomo urgirali," je zaključil Žnidaršič. 

"Nisem deloval 'mimo', hotel sem pohiteti"
Nepovezani poslanec Andrej Magajna je premierju Pahorju v ponedeljek poslal pismo s svojimi zahtevami, s katerimi pogojuje svoje sodelovanje z vladno koalicijo. Predlaga spremembo volilne zakonodaje, umik pokojninske reforme in zakona o malem delu, njegove zahteve se nanašajo tudi na zdravstveno reformo, zaposlovanje in razvojno politiko. 

"Nisem deloval 'mimo' (Žnidaršiča in Rezmana, op. a.), hotel sem le pohiteti, da ne bi prišlo do kakšnega podpisovanja dokumentov in bi naknadno odločali in presojali o vsebinskih zadevah," pa je pojasnil Magajna. "Hotel sem le povedati, kateri so ključni razlogi oziroma izhodišča za nadaljnje sodelovanje,  dvomim pa, da bodo moje pripombe imele takšno težo, da bi jih premier kar tako sprejel," je še dejal Magajna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.