Slovenija
1524 ogledov

"Nepovračilo nastale škode Petrolu nedopustno oškodovanje njegovih delničarjev"

Petrol Profimedia
Delničarji Petrola se bodo danes sešli na skupščini, da bi se seznanili s škodo zaradi regulacije cen energentov v Sloveniji in na Hrvaškem v letu 2022. Upravo pod vodstvom Nade Drobne Popović naj bi pozvali, da od vlade zahteva povračilo nastale škode.

Zahtevo za sklic skupščine sta vložili družbi Vizija holding in Vizija holding ena, ki ju vodi poslovnež Dari Južna in ki imata skupaj v lasti 6,66 odstotka delnic Petrola. Kot opozarjata, je regulacija pomembno vplivala na poslovanje celotne skupine Petrol.

Po tem predlogu naj bi se delničarji na skupščini le seznanili s poročilom o nastali škodi zaradi regulacije cen energentov ter njenem vplivu na poslovanje in bonitetno oceno Petrola. A kot je v nasprotnem predlogu zapisalo Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD), pomeni nepovračilo nastale škode Petrolu nedopustno oškodovanje njegovih delničarjev.

tankanje, bencin, gorivo Slovenija V Sloveniji kmalu cenejše gorivo, a ne za vse

Zato predlagajo sprejem sklepa, s katerim bi upravi naložili, da na vlado naslovi zahtevek za povračilo doslej nastale škode zaradi regulacije, nato pa povračilo škode zahteva mesečno. V primeru neodzivnosti vlade naj se posluži sodne poti. Enako naj ravna na Hrvaškem.

V Sloveniji so maloprodajne cene pogonskih goriv ponovno regulirane od 21. junija, na Hrvaškem, ki je za skupino Petrol drugi najpomembnejši trg, pa od 7. februarja. Dodaten izpad poslovnega izida v Sloveniji je nastal tudi zaradi regulacije cen na področju električne energije in zemeljskega plina.

mobilni telefon pametni telefon telefon Slovenija Pozor, če ste prejeli to sporočilo Petrola

Delničarji se bodo na skupščini seznanili tudi z letošnjim poslovanjem hčerinske družbe Geoplin, v kateri ima Petrol 74,34-odstotni lastniški delež.

Komentarjev 1
  • Grof 08:12 27.december 2022.

    Kaj pa, če bi se državljani sešli in vprašali PM, kje je denar od GENi sonce, na čigavih računih, za neopravljeno delo so mi vzeli 80% avansa, sedaj pa nič, čakam na milost golobov, ..