Slovenija
36 ogledov

"Nepravilnosti ni bilo"

Dars kontrola Saša Despot
Nadzorni svet Darsa zanika, da bi pri nekaterih projektih prihajalo do nepravilnosti.

Nadzorniki so skladno s svojimi pooblastili odgovorno pregledali projekte, na katerih naj bi bile domnevne nepravilnosti (uvedba elektronskega cestninjenja, izgradnja predora Markovec, rušenje cestninskih postaj, zaposlovanje v družbi in stroški materiala) in na podlagi poročil uprave in razpoložljive dokumentacije ugotovili, da nepravilnosti ni bilo.

Nadzorni svet je ugotovil, da so bile vse dosedanje revizije o delovanju družbe (tako interne kot zunanje) enotne v tem, da je bilo delo uprave Darsa zakonito, da so rezultati dobri.

Nad projekte tudi revizijska komisija

Nadzorniki so sklenili, da bo posamezne projekte in dokumentacijo pregledala tudi revizijska komisija nadzornega sveta družbe. "Z delovanjem Darsa in v zadnjem času večkrat omenjanimi projekti se je že v preteklosti seznanjala tudi Slovenska odškodninska družba, ki skladno z zakonodajo predstavlja lastnika," so poudarili.

Ob tem so v Darsu spomnili, da je družba v prvih devetih mesecih poslovala uspešno in ustvarila 34,7 milijona evrov čistega dobička. To na letni ravni predstavlja 22-odstotno rast, letošnji dobiček pa tudi že presega doseženega v celem lanskem letu. "Družba Dars tako beleži zelo dober poslovni rezultat še pred uveljavitvijo nove cestninske politike za tovorna vozila s 1. oktobrom," so še navedli.

Z oktobrom so se namreč zvišale cestnine za tovorna vozila nad 3,5 tone, njihova višina pa se razlikuje glede na emisijski razred euro. Poleg višjih cestnin se je z oktobrom ukinila znižana cestnina v nočnem času, spremenile so se tudi višine popustov pri nakupih dobroimetja na elektronske medije Darsa ter vrednostni razredi in višine rabatov za tiste uporabnike, ki imajo sklenjeno pogodbo o odloženem plačevanju cestnine.

Komentarjev 2
  • feferon 15:12 09.december 2013.

    Sami sebe farbate...

  • privat 09:48 08.december 2013.

    če bi DARS nemška komisija pregledala ,bi mogoče še darsova čistika šla v arest.Druge komisije so za mene ne sprejemljive!