Slovenija
4987 ogledov

Nepričakovan zasuk: dva kandidata sta si premislila po sestanku z županom

Zoran Janković Profimedia
Janković kandidatoma za vodenje Kina Šiška predlagal umik kandidatur.

Čeprav sta z direktorja Centra urbane kulture Kina Šiška izpolnjevala dva kandidata, je ljubljanski župan obema predlagal, naj kandidaturi umakneta. Opozicijski mestni svetniki v ravnanju ljubljanskega župana Zorana Jankovića vidijo še en dokaz avtoritativnega načina vodenja mesta, navaja N1. 

Medtem ko je Simon Kardun avgusta nastopil funkcijo člana uprave RTV Slovenija, je delo vršilca dolžnosti direktorja prevzel njegov dotedanji pomočnik Mitja Bravhar. 

Na novi, konec septembra objavljen razpis, so se sicer prijavili trije kandidati, v nadaljni krog pa sta se uvrstila Mitja Bravhar in glasbeni urednik in novinar na Valu 202 Žiga Klančar, ki pa sta po pisanju portala kandidaturo umaknila. 

Obema predlagal, naj umakneta kandidaturi

To se je zgodilo po tem, ko sta se kandidata, ki sta izpolnjevala pogoje, (ločeno) sestala z Jankovićem. V županovem kabinetu so za N1 potrdili, da je župan oba kandidata povabila na na pogovor, na v prašanja ali drži, da jima je na tem pogovoru predlagal, da umakneta kandidaturi, pa so odgovorili: “Drži.” Ob tem so zanikali, da bi župan podal oceno, da Bravhar in Klančar nista primerna za vodenje Kina Šiška, zakaj jima je torej predlagal umik kandidature, pa niso pojasnili. Bravhar je za odstop od kandidature sicer navedel “osebne razloge," piše portal. 

Kot je za N1 izpostavilo več virov, si ljubljanski župan na čelu Kina Šiška želi sedanjega direktorja Slovenskega mladinskega gledališča Tiborja Miheliča Syeda, ki ga, kot so za portal odgovorili z MOL-a, župan  “zelo ceni." Zapisali so še: “Župan poudarja, da je bil dosedanji razvoj Kina Šiška pod vodstvom direktorja Simona Karduma izjemo uspešen. Po njegovem umiku pa si želi, da bi prihodnji direktor Kina Šiška nadgradil dosedanje uspešno delovanje našega javnega zavoda."

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 4
  • Avatar Zoran
    StarMačk 13:10 05.december 2023.

    Mogoče je za dosedanjega vršilca bilo že dovolj, če mu je kapo samo omenil, da bi znale njegove toplovodne aktivnosti postati javne in naj bo vesel, da bo ostal na mestu, ki ga je zasedal v mandatu bivšega direktorja!?

  • bobubob 12:55 05.december 2023.

    Sta pač dobila 'ponudbo', ki je nista mogla zavrniti. Saj smo vendar v pravni državi, kjer tudi župan nekaj velja in ne samo pravniki.

  • Stane Adamič 10:15 05.december 2023.

    Kako je rekel na Hrvaški TV, dokler se borim proti Janši mi ne bo nič. Zahtevat sex za službo je eno najbolj podlih dejanj. STOŽICE vse v razsulu, en kup neplačanih storitev. Odpisali smo mu kot najboljšemu podjetniku 46 miljonov ...prikaži večv evrov. KJE JE TA DENAR????? Potem pa slišiš razne deb.....ja saj nekaj je naredu za Ljubljano??????DE....