Slovenija
33 ogledov

Nepridiprav kradel čebele

Moški je iz notranjosti čebelnjaka odtujil tri čebelje panje, skupaj z družinami Žurnal24 main
Policisti so imeli pretekli teden polne roke dela. Na območju PU Maribor so prijeli tatu čebeljih panjev, drugi je iz novogradnje kradel talne ploščice, škoda pa je izgubljati besede o pijanih voznikih.

Med 4. in 6. majem je neznani storilec v Podovi vlomil v čebelnjak. Iz notranjosti je odtujil tri čebelje panje, skupaj z družinami, medom, satovjem z zalego in matičnim mlečkom. Premoženjska škoda znaša okoli 2.500 evrov.

V noči s 5. na 6. maj je neznani storilec vlomil v novogradnjo v Radizelu. Odtujil je talne ploščice, obrobe za tla, kosilnico in sanitarno opremo. Premoženjska škoda znaša okrog 7.500 evrov.

Pijani vozniki in kolesar
Pretekli petek zvečer so ptujski policisti v Stojncih ustavili 38-letnega kolesarja. Odredili so preizkus z alkotestom, ki je pokazal 1,40 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Isti dan so mariborski možje v modrem ustavili 45-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila. Alkotest je pokazal 1,09 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

V soboto ponoči so šentiljski policisti v Pesnici pri Mariboru ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila. Odredili so preizkus z alkotestom, ki je pokazal 1,09 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. V nedeljo pa so mariborski policisti v štajerski prestolnici ustavili 45-letnega voznika tovornega avtomobila. Odredili so preizkus z alkotestom, ki je pokazal 1,23 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ugotovili so, da je v cestnem prometu vozil motorno vozilo brez vozniškega dovoljenja. Isti dan so policisti ustavili tudi 51-letnega voznika osebnega avtomobila. Alkotest je pokazal 1,25 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Prijeli preprodajalca
Pretekli petek so policisti Policijske uprave (PU) Ljubljana odvzeli prostost 39-letniku iz Ljubljane, osumljenemu storitve kaznivega dejanja s področja proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Konec meseca aprila so policisti prišli do informacij, da se 39-letnik ukvarja s preprodajo prepovedanih drog na območju centra mesta Ljubljane. Z zbiranjem obvestil in nadaljnjimi postopki so 39-letniku zasegli okoli dva grama kokaina, denar, dve digitalni tehtnici, dva mobilna telefona in okoli 110 tablet. Zoper 39-letnika bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.