Slovenija
32 ogledov

Neprodanih še polovica

“V stečajnih postopkih je treba računati s tem, da mnogi špekulirajo, da bodo pr Žurnal24 main
Mipove mesnice. V tretjem krogu na dražbi prodana le ena od devetih.
Pritožba na občino.    Obrat v Tolminu. Za nakup se zanimata zdajšnji najemnik Alpika in Kmetijska zadruga Tolmin, toda zapleta se z občino, ki je želela to območje s prostorskim načrtom nameniti za stanovanjsko pozidavo. “Upam, da bo občina razumna,” pravi Benedejčič.

Nova Gorica. “Prijavila sta se dva interesenta za ajdovsko mesnico, ki smo jo prodali Postojnskim mesninam za 123 tisoč evrov. Izklicna cena je bila 76 tisoč,” je po včerajšnji tretji dražbi Mipovih mesnic povedal Miroslav Benedejčič, stečajni upravitelj. Za osem preostalih ni bilo zanimanja, zato jih bo Benedejčič z zbiranjem ponudb prodal za druge namene, še dve pa se bosta prodajali naknadno.

Devet mesnic je bilo že prodanih januarja, tudi dornberška, a je sodišče sklep o prodaji razveljavilo, ker se je Mercator, ki je imel predkupno pravico, pritožil, češ da o dražbi ni bil obveščen pravočasno. Benedejčič pravi, da gre za nagajanje, če Mercator ne bo umaknil pritožbe, pa bo ponovil dražbo.

6 najemnikov je po odhodku Panvite začasno najelo posamezno opremo v obratu Kromberk.

Gospodarska diplomacija
Rok za oddajo nezavezujočih ponudb za nakup poslovne celote v Kromberku pa se bo iztekel čez slab mesec. Benedejčič je vabilo poslal domačim Panviti, Krasu, Celjskim mesninam, pa tudi petim tujim družbam; resni razgovori so bili z Italijani. “Angažiral pa sem tudi gospodarsko diplomacijo,” še pravi stečajni upravitelj.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.