Slovenija
65 ogledov

Neprofitna in draga

Družina Mustafe Kuljanoviča bo za 70 kvadratov veliko stanovanje plačevala 270 e Žurnal24 main
Stanovanja. V četrtek v Kranju 61 družinam podelili ključe neprofitnih stanovanj.

V četrtek je ključe neprofitnih stanovanj nove soseske na sotočju Save in Kokre prejelo več kot 60 družin. Stanovanjski sklad Republike Slovenije (SSRS) jih je delil po prednostnem seznamu Mestne občine Kranj.

Mešani občutki
Mustafa Kuljanovič je na stanovanje čakal tri leta. “Bil sem presenečen, ko so me klicali. Nikoli nisem jamral, pa tudi obupal ne,” je dejal. Manj zadovoljen je bil Hasan Miskič. Dobil je sto kvadratnih metrov veliko stanovanje, vendar četrtino zaseda balkon, najemnina pa znaša skoraj 400 evrov. Odkrito se boji, da ne bo zmogel plačevati, izbire pa, pravi, ni imel. “Če ne bi vzel, ne bi smel več vlagati prošenj,” je dejal.

Na voljo subvencija
Vodja občinskega oddelka za splošne zadeve Tatjana Hudobivnik se strinja, da najemnine na Sotočju zaradi velikosti stanovanj niso nizke, lahko pa stanovalec zaprosi za subvencijo, opozarja.

Sicer ocenjuje, da je bil delež nezadovoljnih včeraj majhen kot še nikoli. Prav tako zanika, da občina ne bi prisluhnila željam. Kuljanovič to potrjuje: “Ljudje se niso pozanimali. Meni je občina ponudila večjega, pa cenovno ne bi zmogel, nato so našli manjšega,” je dejal, zadovoljen, da je zgodba končana.

Nov naval
Kranjska mestna uprava je medtem komajda sklenila omenjeno poglavje in odpira novega. S skladom se že dogovarja o dodatni kvoti 30 stanovanj, saj komajda sledi povpraševanju po neprofitnih stanovanjih. “Potrebe bistveno presegajo našo ponudbo,” je priznala Hudobivnikova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.