Slovenija
243 ogledov

Tu je zraslo 30 novih neprofitnih stanovanj

večstanovanjski objekt Dolgi most Saša Despot
Na Dolgem mostu bo 1. maja končanih 30 novih neprofitnih stanovanj, ki bodo najemnikom na voljo najkasneje junija.

Na Dolgem mostu so zrasle tri dvoetažne stavbe, v katerih bo 30 neprofitnih stanovanj ter v pritlični garaži 60 parkirnih mest. 

Pogodbeni rok za dokončanje del, ki je bil sprva marca, je bil podaljšan do 1. maja in do takrat bo gradnja, kakor zdaj kaže, tudi končana. Skupna vrednost projekta je bila dobre tri miljone evrov. 

večstanovanjski objekt Dolgi most | Avtor: Saša Despot Saša Despot

večstanovanjski objekt Dolgi most | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Oddali jih bodo že junija, čakajočih 346 

"Stanovanja se bodo najemnikom začela oddajati najkasneje v mesecu juniju 2016 in bodo tudi vsa oddana v najkrajšem možnem času," so pojasnili na Javnem stanovanjskem skladu (JSS) Mestne občine Ljubljana (MOL). 

večstanovanjski objekt Dolgi most | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Nov razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj so sicer napovedali šele v drugi polovici leta, a je trenutno čakajočih še 346 upravičencev, ki so uspeli na prejšnjem, 16. razpisu. Tem bodo stanovanja oddana predvidoma letos in prihodnje leto. 

Obnavljajo še dve zgradbi

Letos se poleg 30 novih stanovanj na Dolgem mostu obeta še deset stanovanj v prenovljenem objektu Ob Ljubljanici 42. Obnova bo predvidoma končana novembra letos, dodatnih 23 stanovanj pa je predvidenih še v prenovljenem samskem domu na naslovu Hladilniška pot 34.  

 

Komentarjev 4
  • korisnik_16693 13:04 13.marec 2016.

    Zakaj pa je pri neprofitnih stanovanjih potrebno zgraditi garažo s po dvema parkirnima mestoma na stanovanje in tako podražiti gradnjo? Po mojem pri taki vrsti stanovanj zadostuje zunanje parkirišče. Celo pri komercialnih stanovanjih sta dve pokriti mesti že luksuz...

  • Omega_v6 10:31 13.marec 2016.

    Tako sedaj pa nastanite not migrante saj smo Slovenci itak navajeni,da zmeraj nekaj čakamo!! Vedno imajo tujci prednost saj jim država plačuje stroške!! Država ima denar saj se oderuško obnaša do svojih državljanov!!! Res je sramota biti Slovenec zato ker ...prikaži večr smo ničvredni za oblast dobri smo le za polnjenje proračuna!!

  • Ferluci 10:30 13.marec 2016.

    Odvisno, kako gledaš. Za prodajalce prepoceni, za kupce predrago - tako kot vse!