Slovenija
20 ogledov

Neracionalni nakupi

Bralec je primerjal račun ZZZS in ceno, ki jo Vita Center objavlja na spletu. Za Žurnal24 main
Zdravstvena blagajna. Za terapevtsko blazino plačuje več, kot je njena cena.
cenik vitacenter | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Cena. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je podjetju Vita Center za terapevtsko blazino corona plačal skoraj 60 evrov več, kot je njena prodajna cena, je ugotovil bralec (ime je znano uredništvu). Kot je razvidno z računa na fotografiji zgoraj, ZZZS za blazino krije 182 evrov, cena iste blazine, ki je objavljena na spletni strani Vita Centra, pa je 123 evrov. “Verjamem, da bi za tako velikega kupca, kot je ZZZS, cena morala biti kvečjemu ugodnejša kot v maloprodaji,” meni bralec.

Pismo predsedniku vlade
Vita Center zavarovancem na podlagi naročilnice iz razvojne ambulante izda največ, skoraj 40 odstotkov terapevtskih blazin. “Standard za navedeno vrsto pripomočka znaša 181,82 evra,” pojasnjujejo na ZZZS. “Vita Center se je zavezal, da v sklopu navedenega cenovnega standarda zagotavlja tri različne izdelke, in sicer terapevtske blazine hercules, atlas in corona,” dodajajo. Blazina atlas za 13 evrov presega cenovni standard, hercules pa v redni prodaji stane štiri evre manj od cenovnega standarda 182 evrov.

ZZZS je seznanjen, da cene nekaterih izdelkov nekaterih dobaviteljev v prosti prodaji presegajo cenovni standard in da na drugi strani cene nekaterih izdelkov ne presegajo cenovnega standarda, zato ZZZS trenutno preverja možnosti za znižanje cenovnega standarda za omenjeno vrsto pripomočka,” sporočajo z ZZZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.