Slovenija
19 ogledov

Nerodno nameščeni

Prikazovalnika na Bavarskem dvoru sta postavljena tako nerodno, da se nanju vidi Žurnal24 main
Na postajališčih načrtujejo še 90 prikazovalnikov prihodov avtobusov.

Ljubljanski potniški promet (LPP) je od 14. julija postavil 24 elektronskih prikazovalnikov prihodov mestnih avtobusov od 25 načrtovanih. Zapletlo se je na postajališču pri Pošti, saj je zaradi specifičnosti nadstrešnice, ki je steklena, tam potrebna drugačna postavitev kot drugod. "Prikazovalnik bo nameščen čim prej v sodelovanju z oblikovalci nadstrešnic ter po konsenzu Mestne občine Ljubljana (MOL), Europlakata in LPP," pravijo na LPP.

Dopolnitev
Načrt. Po namestitvi prikazovalnika pri Pošti bodo uredili napovedi linij, ki imajo dodaten znak (3B, 6B ...).

Potniki so prikazovalnike sprejeli pozitivno, nekateri pa imajo pripombe glede slabe vidljivosti. Prikazovalnika na Bavarskem dvoru na primer sta nameščena povsem neprimerno, saj se nanju vidi le s strani. Na LPP napovedujejo, da bodo to popravili, saj že potekajo dogovori o optimalni rešitvi.

Stroški še niso znani

Šele po postavitvi prikazovalnika pri Pošti bodo natančno znani stroški vseh doslej postavljenih. Spomnimo: na LPP so rekli, da če bodo nižji od 200 tisoč evrov, bodo nakupili dodatne prikazovalnike. Zdaj glede na predvideni proračun napovedujejo, da naj bi v prihodnjih dveh letih postavili še 90 prikazovalnikov.

Stroškov obratovanja v času garancije ne pričakujejo; elektrika je vezana na postajališča in jo plačuje Europlakat, optično omrežje pa je v lasti MOL.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.