Slovenija
164 ogledov

Neurje popolnoma razrilo cesto na Ljubelj

Toča in neurje v Bresternici pri Mariboru bralka
Najhuje je bilo v okolici Maribora in na Koroškem. Zaradi plazu, ki je popolnoma razril cesto, je na avstrijski strani zaprt Ljubelj.

Zaradi hudega neurja s točo so imeli včeraj popoldne in sinoči največ dela mariborski in koroški gasilci, ki so morali prekrivati strehe in na več deset mestih črpati vodo. Najhuje je bilo v okolici Maribora in na Koroškem.

Toča preluknjala strehe

Na Dravskem polju je neurje z debelo točo popoldan poškodovalo strehe več hiš, na več mestih pa so morali črpati tudi meteorno vodo. Pri Kidričevem je močan veter podrl več dreves, električni drog in odkril streho gospodarskega poslopja ter nekaj stanovanjskih hiš. Vodo so morali iz kar 15 objektov črpati tudi v kraju Spodnji Duplek. 

Vodo črpali kot po tekočem traku

Hudo neurje je pustošilo tudi na Koroškem, zato so morali gasilci črpati vodo na več mestih. Meteorna voda je zalila devet stanovanjskih objektov v naselju Šmartno pri Slovenj Gradcu, župnijski urad ter vrtni center. 

"Gasilci so posredovali s potopnimi črpalkami s prečrpavanjem vode iz objektov, pomagali pri reševanju premoženja in čistili nanose kamenja in blata," navajajo pri republiški upravi za zaščito in reševanje. 

Zaradi močnega naliva in zamašenih cestnih propustov je meteorna voda v naselju Podgorje pri Slovenj Gradcu poplavila lokalno cesto Podgorje–Suhi Dol ter dovoz do stanovanjske hiše. 

Ljubelj bo zaprt

Ujma je divjala tudi na avstrijski strani, kjer je zaradi plazu zaprt prelaz Ljubelj. V Avstrijskem Kronen Zeitung pišejo, da je imel slovenski voznik na poti čez prelaz veliko srečo. Iz spodnjega videoposnetka je vidno, da je avtomobil z ljubljansko registracijo obtičal sredi skal in hudournika.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Lavdan 11:30 16.avgust 2016.

    Razrilo cesto, cesto je zasulo kameje iz hudournika. V parih urah bo cesta prevozna, samo da odstranijo naplavljen material.

  • Avatar Leon
    Leon 10:11 16.avgust 2016.

    Očitno nihče odgovornih na ministrstvih za zaščito premoženja in državljanov nima težav z neurji in povodnji ? ? ? ! In potem prihajajo v lakastih čevljih na oglede ogroženih področij in obupanih ljudi ter jim delijo roke ! Sram naj ...prikaži več jih bo ! Avstrijci svoje nevihtne oblake pošiljajo na našo stran ,kjer pa sistem ne deluje ,to se je pokazalo tudi včeraj.