Slovenija
35 ogledov

Nervirali so ga novinarji

Obdolženi Boris Klančnik je včeraj senatu pojasnjeval podrobnosti o podeljevanju Žurnal24 main
Sojenje. Boris Klančnik, direktor RRA, in družba Jelen obdolžena zlorabe pravic in preslepitve.

"Sem žrtev medijskega linča, zato predlagam izključitev javnosti," je Boris Klančnik, ki je skupaj z gospodarsko družbo Jelen iz Slovenskih Konjic včeraj sedel na zatožno klop, še pred branjem obtožnice prepričeval sodni senat celjskega okrožnega sodišča.

Sporne pogodbe
Izločitev sedme sile je zahtevala tudi Jasmina Gričnik, zagovornica obdolženega Klančnika. A je senat sklenil, da se lahko javnost izključi zgolj v izjemnih primerih, kar pa ta sodni postopek ni. Obtožnica Klančniku, direktorju regionalne razvojne agencije (RRA), očita, da je pri opravljanju gospodarske dejavnosti z namenom, da bi drugemu pridobil premoženjsko korist, prestopil meje. S podjetnikom Borutom Jevšenakom je namreč sklenil dve pogodbi o kratkoročnem posojilu, ni pa poskrbel, da bi bilo posojilo v celoti vrnjeno, zato je bila RRA oškodovana. Družbi Jelen pa obtožnica očita, da je neupravičeno pridobila državno subvencijo za opravljanje gospodarske dejavnosti, čeprav zanjo ni izpolnjevala pogojev.

Očitke zanika
Kot je v zagovoru pojasnjeval Klančnik, je bilo za RRA dajanje kreditov malim podjetjem in samostojnim podjetnikom običajna praksa. "Zanikam, da sem oškodoval RRA. Problem je bil, ker je Jevšenak zašel v krizo in ni vrnil vsega posojila. A se dogovarjamo, da ga bo, če ne drugače, z nepremičnino," je senat prepričeval Klančnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.