Slovenija
44 ogledov

"Nesmiselno iskati tretje najemnike"

"Logično je, da bo imel teraso v najemu nekdo, ki ima v bližini že svoj lokal. N Žurnal24 main
Razlike. Za stojnico v Portorožu nekateri plačajo dvakrat več kot Hotovi za najem parcele za teraso.

Cenovna nesorazmerja. “Tega pa ne bom komentiral,” nas je odpravil znani portoroški gostinec Boro Popović. Zanimalo nas je njegovo mnenje o oddajanju javnih parcel sredi kraja. Podjetje Okolje Piran je namreč objavilo razpis, s katerim oddaja več kot 160 kvadratnih metrov javnih površin ob gostilni Stara Oljka in 96 kvadratnih metrov v bližini lokala Kakadu. Oba sta v lasti družbe Veda invest, torej družine Hot.

"Občina po domače"
Parcele ob portoroški plaži, gre za urejene površine, namenjene postavitvi miz za opravljanje gostinske dejavnosti, oddajajo relativno poceni – za letno najemnino dobrih osmih oziroma petih tisočakov. “Gre za namero direktne oddaje, torej za to, kdo prvi ponudi ta znesek. A dejstvo je, da nekateri v Portorožu za najem prostora za običajno stojnico plačajo deset tisoč evrov. Nova piranska oblast je očitno že začela po domače upravljati občinsko premoženje,” meni bralec, ki nas je na razpis opozoril. Dodal je, da gre za grobo zlorabo uredbe o stvarnem premoženju države in občin, po kateri se lahko nepremičnina neposredno odda le, če je predviden letni prihodek od njene oddaje nižji od deset tisoč evrov.

Alen Radojkovič, član uprave Okolja Piran, potrjuje, da so lani eno stojnico oddali celo za 16 tisoč evrov in da najemnine določa trg oziroma povpraševanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.