Slovenija
16 ogledov

Nesocialni Info TV

Nekdanja zaposlena na Info TV trdi, da ji na televiziji Vladimirja Voduška, v ka Žurnal24 main
Neplačevanje. Da nimam plačanih prispevkov, sem izvedela na urgenci, pravi nekdanja zaposlena na Info TV.

Na naše uredništvo se je obrnila nekdanja zaposlena na Info TV (podatke hranimo v uredništvu), ki je šele ob nedavnem obisku zdravnika izvedela, da ji na Info TV v času zaposlitve niso plačevali socialnih prispevkov.

Vložila dve tožbi
“Z Info TV sem odšla februarja in marca začela delati v novi službi. Ko sem pred kratkim s petletnim otrokom prišla na urgenco, so mi povedali, da nimam urejenega zdravstvenega zavarovanja in da bom morala vse storitve plačati,” pravi ogorčena novinarka, ki meni, da se je neplačevanje prispevkov začelo julija lani, ko je direktor in 52,8-odstotni lastnik Info TV Vladimir Vodušek vse zaposlene odpustil in jih nato zaposlil na novoustanovljeni družbi Novi Info TV.

Ker ne vem, za koga gre, zadeve ne morem komentirati.
Vladimir 
Vodušek, 
Info TV

Skupna vrednost neplačanih prispevkov pri meni znaša okoli deset tisoč evrov,” še pravi novinarka in dodaja, da se je obrnila na Voduška, a naj bi ji ta odgovoril le, da išče strateškega partnerja in da bo zadevo uredil. Ker se kljub obljubam ni zgodilo nič, je prek odvetnice vložila dve tožbi, eno na delovno sodišče in eno na okrajno.

Vodušek brez komentarja
“Na Info TV štiri mesece nismo dobivali plač, tiste, ki so še ostali, pa plačuje po od 250 do 500 evrov na mesec,” še pojasnjuje težave novinarjev in snemalcev na Novem Info TV, kjer naj bi ostalo manj kot deset ljudi, težave z izplačevanjem honorarjev pa nam je potrdil tudi montažer, ki je na omenjeni televiziji delal od julija lani do januarja letos in še vedno čaka na decembrski honorar.

“Ker ne vem, za koga gre, zadeve ne morem komentirati,” je bil s komentarjem obtožb skop Vodušek, ki je zatrdil, da socialne prispevke plačuje, medtem ko o plačah ni želel reči ničesar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.