Slovenija
15 ogledov

Nesreč ni manj, alkoholiziranosti pa

Ravno predvčerajšnjem je v Slovenj Gradcu za posledicami prometne nesreče na pre Žurnal24 main
Koroška. Kar se tiče stanja prometne varnosti, je precej podobno kot v enakem obdobju lani, spodbuden kazalec pa je upad števila alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč.

V prvih treh mesecih so policisti na Koroškem obravnavali dve nesreči več kot lani. Najbolj izstopa prometna nesreča s smrtnim izidom, sicer pa so jo udeleženci v skoraj dveh tretjinah nesreč odnesli le z gmotno škodo.

Leto 2010 2009
Število prometnih nesreč 159 157
Število nesreč s smrtnim izidom 1 0
Število nesreč s telesnimi poškodbami
56 61
Število nesreč z gmotno škodo
102 96


Največ prometnih nesreč, in sicer kar 42, se je zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti; 29 nesreč se je zgodilo zaradi nepravilnega premika z vozilom in 27 zaradi nepravilne strani ter smeri vožnje.

Najbolj nevaren odsek
Glede na posledice in glede na število obravnavanih prometnih nesreč se je prometna varnost najbolj poslabšala na relaciji Slovenj Gradec- Dolič. Največ nesreč je ob petkih in sobotah oziroma med 13. in 15. uro.

Alkoholizirani vozniki so povzročili pet prometnih nesreč, lani v istem obdobju pa 25. Povprečna stopnja koncentracije njihove alkoholiziranosti je bila 1,57 g/kg alkohola v krvi, lani pa 1,08.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.