Slovenija
16352 ogledov

Huda nesreča gasilcev na poti na intervencijo

reševalna vaja
1/2
Anže Petkovšek
Gasilsko vozilo se je prevrnilo, ukleščenega gasilca so morali rešiti s tehničnim posegom.

"Ob 17.39 se je na cesti Mala Stara vas–Polica, občina Grosuplje, zgodila prometna nesreča v kateri se je gasilsko tovorno vozilo pri vožnji na intervencijo prevrnilo na bok," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. Gasilca so morali iz vozila rešiti s tehničnim posegom. 

"Posredovali so gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščenega gasilca, počistili razlite motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb ter nudili pomoč vlečni službi pri postavitvi vozila na cestišče. V nesreči so se poškodovale štiri osebe. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovane oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo," še poroča portal uprave za zaščito in reševanje. 

PGD Grosuplje smo prosili za fotografije dogodka, a so nam odgovorili, da slik nesreče ne bodo objavili, prav tako trenutno ne komentirajo dogodka. "Obvestilo za javnost bomo na naših omrežjih objavili v prihodnjih dneh. Hvala za razumevanje," so nam sporočili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • mellert18 23:46 23.november 2017.

    Žal moram napisati tudi kritiko na vožnjo gasilcev, ki sem jo sam doživel. Peljali so se s kamionom in terenskim vozilom proti Rašici - nedelja dopoldne, prižgane modre luči, prehitevali v škarje, sem se komaj umaknil s kolesom na bankino. ...prikaži več No potem pa vidim ta kamion na gasilski proslavi v Ponikvah pri Videm-Dobrepolje. Za vožnjo na parado pa res ni treba ogrožati sebe in drugih v prometu. Včasih se ti mladi gasilci res obnašajo objestno in mislijo, da jim je v uniformi dovoljeno vse.

  • mellert18 23:31 23.november 2017.

    Mi je hudo, da se jim je zgodila nesreča in da so se poškodovali, menda ima eden od gasilcev poškodovano hrbtenico, a bi se morali zavedati, ko gredo na intervencijo, da je varno prispeti do kraja požara. Voznik gasilec ne ...prikaži več vozi vsak dan ta kamion poln vode in po ovinkih je potrebno kar nekaj znanja pri obvladovanju tako težkega kamiona. Ne vem ali so jih naučili, da se tudi v kamionu voznik in sopotniki privežejo z varnostnim pasom, ker pas rešuje življenja. Naj gredo na tečaj varne vožnje CVV.

  • marjan76 16:55 23.november 2017.

    Kakor so omogočili vsakemu gasilcu da na stroške gasilske zvezi opravi izpit za C-kategorijo se mi pri takšnih nezgodah poraja vprašanje koliko prakse imjo vozniki , ki opravljajo gasilska tovorna vozila , že adrenalin naredi svoje kaj šele neznanje saj ...prikaži večj se takšna vozila malo drugače obnašajo na cesti kot avtošole