Slovenija
23 ogledov

Nesreča otroka na smučišču

Nenadoma se je na smučišču ustavil, ko ga je zadel za njim vozeči smučar. V boln Žurnal24 main
Na rekreativnem smučišču v Sodražici sta se sinoči zaletela dva otroka, eden si je poškodoval glavo. Na naših smučiščih je bilo ta konec tedna več nesreč. Poškodovana so bila sama dekleta.

Na sodražiškem smučišču vlečnica obratuje od prejšnjega ponedeljka; sinoči so morali klicati reševalce. Trčila sta dva otroka; 10-letnik se je sredi smučine nenadoma ustavil, nakar se je vanj zaletel 15-letni smučar, ki je vozil za njim.

Prevozil je njegove smuči, s komolcem pa ga je udaril v glavo. Desetletnika so odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je ostal na opazovanju. Dobil je lažje poškodbe glave.

Smučišče: Za varnost je poskrbljeno!
Smučišče na Sodražici je rekreativnega značaja, proga je dolga kakih 300 metrov, obratuje ena vlečnica. Smučišče upravlja tamkajšnje smučarsko društvo.

Smučarski center Sodražica obratuje 24 let, doslej smo zabeležili 7 poškodb, pravi predsednik društva, ki upravlja smučišče, Anton Matelič.
 

"S strani inšpekcije nismo še nikoli dobili nobene pripombe, niti glede varnosti niti glede urejenosti smučišča," pravi predsednik društva Anton Matelič. Doda, da jih pridejo inšpekcijske službe preverit tudi do trikrat na sezono, tako da je po njegovih besedah nesrečo zares povzročila neprevidnost smučarjev in ne morebitna neustrezna urejenost.

Na ribniški policiji so nam povedali, da nesrečo še preiskujejo.

Ta konec tedna številne nesreče, poškodovana sama dekleta
Na Voglu se je med sankanjem poškodovalo dekle; zaletelo se je v steber sedežnice in omedlelo. Ker na smučišču ni bilo več reševalcev, so ji pomagali gorski reševalci.

Na smučišču v Ribnici si je smučarka poškodovala kolena, smučarko, ki se je poškodovala na Črnem vrhu, pa so v klinični center odpeljali s helikopterjem. Poškodbo dveh smučark so zabeležili tudi na smučišču Javornik.

Še ena smučarka se je poškodovala izven urejenega smučišča na Kaninu; zlomila si je golenico. Gorski reševalci iz Bovca so jo oskrbeli na mestu nesreče in jo nato s teptalnikom prepeljali v dolino, kjer so jo prevzeli reševalci in jo odpeljali v bolnišnico.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.