Slovenija
46 ogledov

Nesreča povod za stalno krožišče

Nesreča tovornjak, avtobus Špela Mohorič
V Škofji Loki, kjer se je prejšnji petek zgodila prometna nesreča, so policisti po večini s svojim delom zaključili, zdaj čakajo na izsledke pregleda elektronske naprave semaforja. Občina je že podala pobudo, da se na tem mestu uredi stalno krožišče.

V Škofji Loki, kjer se je prejšnji petek zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tovornjak z vlačilcem in avtobus, so policisti po večini s svojim delom zaključili. Opravili so večino razgovorov, ogled kraja nesreče ter zasegli elektronsko napravo, ki beleži delovanje semaforja. To bodo poslali v strokovni pregled, kjer bodo ugotovili, ali je naprava beležila delovanje semaforja. "Takoj, ko prejmemo odgovor oziroma ugotovitve, bomo ustrezno ukrepali zoper povzročitelja," so še sporočili s policije. 

Po do zdaj zbranih obvestilih (izjavah občanov) kaže na to, da je na semaforjih utripala rumena luč, kar pomeni, da bi morala voznika spoštovati prometne znake v križišču. "Treba pa je vsekakor počakati na izsledke pregleda elektronske naprave semaforja, ki naj bi pokazali, kako je v času nesreče deloval semafor, če seveda v trčenju naprava ni bila preveč poškodovana," so dodali na policiji.

Bo začasno krožišče postalo stalno?

Po prometni nesreči v križišču Stari Dvor v Škofji Loki je Direkcija RS za ceste (DRSC) za kar najhitrejšo optimalno ureditev prometne situacije vzpostavila spremenjen prometni režim z začasno prometno signalizacijo tako, da je obstoječe križišče preuredila v začasno krožišče. Na občini tudi ugotavljajo, da je odvijanje prometa v krožnem križišču kljub začasni rešitvi pretočno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.