Slovenija
28 ogledov

Nesreče na prvi šolski dan

Prvi šolski dan, ki je bil na cestah zaznamovan s povečanim nadzorom policistov, vendarle ni minil povsem brez nesreč. Na srečo poškodbe niso hujše. Na Celjskem že dopoldne pijani vozniki.

O nesrečah prvega septembra poročajo iz Policijske uprave Celje; nekaj pred 15. uro je med dvema osebnima avtomobiloma počilo v Celju. V oškodovankinem vozilu sta se poškodovala voznica in njen šestletni otrok, ki sta bila na poti v šolo.

Okoli 16. ure sta v Rogaški Slatini na kolesarski stezi za obojestranski promet kolesarjev trčila 14-letni kolesar in 36-letna kolesarka. Oba sta se lažje poškodovala, nobeden od njiju pa pri vožnji ni uporabljal kolesarske čelade.

Pijana že dopoldne
Že dopoldne pa je na območju Celja prišlo do prometne nesreče med dvema voznikoma, ki sta bila kljub zgodnji uri oba krepko pod vplivom alkohola.

Počilo je na obvoznici Celje–Levec; 57-letni kolesar je izsilil prednost 53-letnemu vozniku kolesa s pomožnim motorjem. Kolesarju je alkotest nameril 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, vozniku kolesa s pomožnim motorjem pa 0,59 miligrama. Policisti so se odločili oba pridržati. Kolesar vendarle ni končal na postaji, saj so ga zaradi hujše telesne poškodbe zadržali v celjski bolnišnici.

Policisti prosijo za sodelovanje
Sinoči ob 21.50 pa se je v križišču Mariborske in Dečkove ceste v Celju zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče prosijo vse, ki ste nesrečo videli, da pokličete na telefonsko številko Policijske postaje Celje 54 26 400 oziroma na telefonsko številko 113.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.