Slovenija
29 ogledov

Nesrečno Apolonovo življenje

Apolon Osebni arhiv
Vsi so se ga naveličali, v zavetišču so ga posvajali in ga nato vračali. Trenutno potrebuje pomoč, da se mu lahko omogoči zdravljenje.

Črni lepotec iz neznanega razloga izgubi dom in pristane v zavetišču. Tukaj se začne njegovo nesrečno obdobje. Nastopi prva posvojitev in vračanje v azil, nato še slabša situacija, kjer ga čez nekaj mesecev najdejo čisto shiranega. Takrat je bil ves teden zaprt v stanovanju, brez hrane in vode.

Nekaj časa je živel še pri družini, ki ni imela izkušenj o vzgoji psov. Mešanica velikega, zmedenega psa in otroške radosti je prinesla do logične reakcije psa s problematično preteklostjo – napada. Nastopi odločitev, da mora nemudoma nazaj v zavetišče. Na srečo naključje na pot pripelje gospo, ki se spozna na pasji svet in se je po pomoč obrnila na društvo Lajka. Z neutrudno voljo prostovoljk si je v veliki meri opomogel in bo po dokončni negi iskal nov dom. Tako so zgodbo Apolona opisali na portalu Pes moj prijatelj, kjer želijo z dobrodelno akcijo Lepa pozornost za Apolona zbrati nekaj sredstev za njegovo zdravljenje.

Kupimo lahko skodelico 

Kosmatinec je po številnih nesrečah zbolel še za elihijo in tumorjem v prsni votlini. Pogumni nemški dogi lahko pomagamo tako, da naročimo eno od unikatnih ročno izdelanih skodelic Lepa pozornost in s tem prispevamo 12 evrov za zdravljenje kosmatinca. Izbirate lahko med skodelicami za mačjim ali pasjim motivom in z napisom: "Čaj pogreje telo, pes/mačka pogreje srce oziroma You may have many best friends, but your dog has only one." Svojo skodelico lahko naročite na elektronskem naslovu: info@lajka.org. 

Vsi tisti, ki bi pomagali pa si ne boste uspeli pravočasno zagotoviti svoje skodelice, lahko pomagate znakazilom na njihov TRR: Koda namena: CHAR, Namen plačila: Lepa pozornost, BIC banke prejemnika: HDELSI22, TRR (IBAN): SI56-6100-0000-1324-494, referenca: SI00 in datum v obliki dan/mesec/leto. Ime in naslov prejemnika: LAJKA, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski, Cesta v Mestni log 33, 1000 Ljubljana.

Lajka pa je te dni z namenom zbirati sredstva pripravilo tudi posebno licitacijo v kateri lahko sodelujete in tako pomagate. Več o licitaciji tukaj. 

Komentarjev 2
  • trojka 09:43 28.april 2015.

    Ko bi ljudje bili odgovorni in vestni, nesrečnih živali ne bi bilo. Do takrat pa je prav, da pomagamo. Hudo je, koliko nežnih živalskih dušic trpi zaradi človeške norosti.

  • marabunta 19:38 25.april 2015.

    takšne nesrečne zgodbe so rezultat trapastih ljudi, ki mislijo, da je žival kos pohištva, ki ga lahko prekladaš kamor želiš, sploh pa nimajo osnovnega znanja o psih, da bi jih lahko pravilno vzgajali