Slovenija
18 ogledov

Nestanovitno, s padavinami

Če vas nevihta ujame v vodi, jo takoj zapustite. V čolnu se sklonite čim nižje i Žurnal24 main
Iz smeri jugozahoda so Slovenijo že dosegle padavine. Verjetnost za točo je majhna. Vreme bo nagajalo turistom.

Slovenijo so z jugozahoda zajele padavine, ki se bodo pojavljale še ves teden. "Jutri bo še največ padavin," pravi Janez Markošek z agencije za okolje. Verjetnost, da bo padala toča, je majhna, dodaja Markošek. Od srede naprej bodo pogostejše popoldanske nevihte, kot kaže pa bo z nevihtami zaznamovan tudi prihajajoči konec tedna. 

Danes bo tako pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo med 23 in 28 stopinjami Celzija, na vzhodu države tudi do 30 stopinj. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj, ob morju 20, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 26 stopinj Celzija. 

Dopustniki bodo negodovali

Spremenljivo vreme čaka tudi tiste, ki dopustujejo vzdolž hrvaške obale. "Tudi Dalmacija bo bolj spremenljiva čez teden," pravi Markošek in dodaja, da je danes oblačno tudi v Dubrovniku. Za območja ob hrvaški obali je bil za danes izdan oranžni alarm, zaradi močnih neviht, ki jih lahko spremlja močan veter. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.