Slovenija
120 ogledov

Netransparentno

Novi lastnik Kampa Adria naj bi bil Miro Majcen, ki ima vrsto podjetij, a nobene Žurnal24 main
Mali delničarji nič ne vedo o prodaji kampa, ki prinaša polovico prihodkov družbe.

O prodaji kampa ne vemo ničesar,” je potožil eden od malih delničarjev družbe Adria, ki ni želel biti imenovan. O prodaji premoženja – kamp predstavlja približno polovico vseh prihodkov družbe – ničesar ne ve niti nova direktorica Zlatka Galinec, ki je obenem predstavnica malih delničarjev.

Večinska lastnica Adrie D.S.U., družba v državni lasti, pa zadeve ne komentira do konca revizije poslovanja, kar naj bi sovpadalo s koncem meseca.

Po neuradnih podatkih Primorskih novic naj bi se prodaja kampa zgodila leta 2008, ko je Adrio vodil Igor Lebar. Ta trenutno v družbi opravlja funkcijo vodje prodaje, a o domnevnem poslu ne daje izjav.

Skrivnostni kupec

Šele z revizijo bomo ugotovili, ali je bil kamp prodan ali ne.
Zlatka Galinec, direktorica Adrie in predstavnica malih delničarjev.

Kupec kampa Adria naj bi bil podjetnik Miro Majcen. Po javno dostopnih podatkih baze Ajpes in Gvin je doma v Zagorju ob Savi, v lasti pa ima podjetje VN svetovanje v Kamniku ter KSV turizem in Actium v Kopru.

Nobeno od teh podjetij pa nima javno objavljene telefonske številke. Upravnik stavbe na Ferrarski ulici 14, kjer naj bi imeli sedež njegovi koprski podjetji, zanj še ni slišal, prav tako na vratih poslovnih prostorov ni bilo mogoče zaslediti katerega od omenjenih imen. Direktorica Adrie Zlatka Galinec sicer pove, da je Majcen pogodbeno že sodeloval z njimi. Kot poudarja, pa se s prodajo kampa še ni ukvarjala, saj je imela primopredajo poslov s svojo predhodnico šele prejšnji četrtek.

Obeta se izguba
Delavce sem obvestila, da je denarja le še za nekaj plač, sicer pa smo odvisni od prihodnje sezone,” je dejala Galinčeva. Poslovanje družbe je slabo in najverjetnje se bo morala spopadati z izgubo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.