Slovenija
23 ogledov

Neupravičeno do evropskega denarja

Hilda Tovšak razkrila, da bo znižala cene, ne pa tudi, za koliko. (Foto: IFP) Žurnal24 main
Hilda Tovšak ovadena zaradi goljufije pri pridobivanju evropskih sredstev za gradnjo Rimskih term. Vegrad neupravičeno prejel več kot tri milijone evrov.

Kriminalisti so pri preiskavi sumov različnih nepravilnosti v gradbenem podjetju Vegrad konec junija ovadili štiri osebe, so danes potrdili na celjski policijski upravi. Kot je komercialna televizija POP TV poročala že včeraj, se ena od ovadb nanaša na nekdanjo prvo damo gradbene družbe Hildo Tovšak. Ovadeni, med njimi naj bi bil tudi bivši direktor term Maks Brečko, so osumljeni goljufije pri pridobivanju evropskih sredstev.

"Odgovorna oseba gospodarske družbe z območja Laškega je s pomočjo odgovornih oseb gradbenega podjetja kot izvajalca in odgovorne osebe gradbenega nadzora v oktobru 2009 lažno prikazala izvedbo in plačilo gradbenih del, vrednih nekaj več kot 13 milijonov evrov, ki niso bila opravljena," so zapisali v sporočilu za javnost. S tem so dosegli, da je investitor od ministrstva za gospodarstvo iz naslova pogodbe o sofinanciranju neupravičeno prejel finančna sredstva Evropske unije v skupni višini 3,5 milijona evrov. Vegrad je v letih 2009 in 2010 od vseh obračunanih del dejansko opravil le dela, vredna približno štiri milijone evrov.

Tovšakova je poleg tega osumljena, da je oktobra 2009 enega izmed ponarejenih računov, izdanega na podlagi lažne situacije kot del terjatve, prodala finančni družbi po sistemu "faktoring". S tem je odgovorne osebe finančne družbe spravila v zmoto in neupravičeno pridobila sredstva v višini približno 1,2 milijona evrov. Preiskava še ni v celoti zaključena in še poteka.

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:51 21.julij 2011.

    Bitter,da nisi malček zblojen......................................

  • Bitter Swiftysweet 17:28 21.julij 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES(resnica o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu dan danes) !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" DRZAVI..KDO ...prikaži več SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v GOOGLE tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!

  • smito23 11:17 21.julij 2011.

    Če boste malo poguglali po ostalih člankih drugih portalov v preteklosti, boste hitro ugotovili, da se vse niti okoli posla z Rimskimi Termami vrtijo okoli NSi-ja...