Slovenija
7915 ogledov

Neuradno o novih ukrepih: To bo vladi predlagala stroka

Covid-19, Slovenija, Ljubljana, ponoči Epa Covid-19, Slovenija, Ljubljana, ponoči
Predlagali naj bi popolno zaprtje države.

V soboto bo razpravljala strokovna vladna skupina, v nedeljo bo padla odločitev o tem, ali bomo velikonočne praznike že drugo leto zapored preživeli na svojih domovih, saj drugam ne bomo smeli. 

Po neuradnih informacijah TV Slovenija bo vladna svetovalna skupina za covid-19 vladi predlagala od 12- do 14-dnevno zaprtje države. "Med predlogi strokovne svetovalne skupine ministrstva za zdravje naj bi bila tudi omejitev gibanja v okolici doma z izjemami odhoda v službo, obiska živilske trgovine, zdravnika ali lekarne," so poročali v Odmevih. Dodali so, da del vlade neuradno zaradi škode v gospodarstvu ni za popolno zaprtje, skoraj zagotovo pa se bodo prihodnji teden zaprle nekatere trgovine, gostinski lokali. Izjeme naj bi bile lekarne in določene storitvene dejavnosti.

"Pripravljajo se usmeritve tudi za to možnost, da se vse zapre, tako kot je bilo zaprto v lanskem letu. To bomo predebatirali, nič še ni odločeno, odločitev je na strani vlade," je v oddaji 24ur povedala vodja strokovne skupine Mateja Logar. " Po njenem je znano, kaj se je dogajalo med drugim valom, takrat postopno zapiranje ni učinkovalo. "Drugi val smo komaj začeli spravljati na nižje številke, pa se je že začel tretji val, kar je precej skrb vzbujajoče," je dejala za TV Slovenija. 

Kot je znano, je predsednik republike Borut Pahor predsednike parlamentarnih strank in vodje poslanskih skupin povabil na tretje srečanje glede ukrepanja v epidemiji covida-19. Z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem in svetovalno skupino pri ministrstvu se bodo sestali v nedeljo ob 10. uri na Brdu pri Kranju. Opozicijske LMŠ, Levica, SD, SAB so srečanje politike in zdravstvene stroke že zavrnili. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 15
  • jjjaaannneeezzz 09:38 27.marec 2021.

    Končno, da se kaj takega predlaga. Jaz bi že zdavnaj zaprl, da pride ta virus pod dejanski nadzor epidemiologov. Zapremo in potem lahko odpremo povsod gostilne in bo za vse bolje. Super.

  • jan428 08:56 27.marec 2021.

    Vsi na ulice!!!! Dovolj je te tiranije in izživljanja teh psihopatov nad narodom!!!! Slovenija, zbudi se!!!!

  • tomaz33 08:16 27.marec 2021.

    Te smrduhe je treba polovit zapret v kontejner pa jih v zanzibar poslat