Slovenija
20558 ogledov

Nove okužbe pri nas, to kažejo zadnji podatki

Koronavirus v ZDA Epa
Včeraj je bilo opravljenih 6580 testov in potrjenih 1690 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 25,7 odstotka opravljenih testov. Število umrlih s covidom je preseglo tisoč.

Število odkritih novih okužb je le malenkost, dobra dva odstotka nižja kot prejšnji teden, tudi delež pozitivnih testov je ostal skoraj enak, prejšnji teden je bil 26-odstoten.

Štiri tedne od zaprtja gostiln in skoraj štiri tedne po prepovedi gibanja izven občin se je število odkritih novih okužb le umirilo, padanja novo odkritih primerov pa še ni. 

"Opažamo dnevna nihanja, a je bil trend v tem tednu vseeno opazno negativen," je na tviterju objavil vladni govorec Jelko Kacin. Pregled po dnevih res ne kaže tako optimistične slike. Po dnevih v primerjavi z istim dnevom prejšnjega tedna je bila rast oziroma padec od sobote sledeča: +3 %, +8 %, + 28%, -9 %, +7 %, +2 % in -3 %. 

Prav tako negativen je bil trend pri deležu pozitivnih testov, ki so v primerjavi z istim dnem preteklega tedna razen danes (minus en odstotek) rasli, in sicer za 14, 24, 7, 0, 7 in 4 odstotke. 

Bolniške postelje najbolj praznijo umrli

"Včeraj se je nadaljeval pozitivni trend v COVID19 bolnišnicah. Zasedenih je 1022 navadnih postelj in 197 intenzivnih, 4 manj kot dan prej. Odpuščenih je bilo kar 129 bolnikov, sprejetih pa le 105. Potrebovali so 45 manj postelj. Žal je umrlo 24 ljudi, v DSO še 7, skupaj 31," je tvitnil vladni govorec Jelko Kacin. 

Po podatkih covid-19 sledilnika je bilo v bolnišnice sprejetih 115 bolnikov (deset več kot je sporočil Kacin) s covidom-19, odpuščenih pa 129, kar je 14 več. Na žalost pa je bolj kot razlika med sprejetimi in odpuščeni k praznenju postelj prispevalo število umrlih, saj je včeraj v bolnišnicah umrlo 21 bolnikov s covidom-19.

dezurni@zurnasl24.si

Komentarjev 46
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 19:13 21.november 2020.

    Poglejte na družbena omrežja pa boste videli zakaj število ne upada!! Namerno se organizirajo "garažne zabave" in na ta način širi virus!! Za vsako tako zabavo bi morala zadostovati kot dokaz tudi objava na družbenem omrežju za 10 000 evrov ...prikaži več kazni!! Nekateri namerno širijo virus in pobijajo sodržavljane!!

  • Mesija 18:52 21.november 2020.

    Ne morem mimo, da ne komentiram članek "Opozorilo: Na naš imunski odziv vplivajo že majhne količine", na katerega ni možno komentirati, kjer vrli znanstveniki ugotavljajo, da alkohol oslabi imunski sistem in to že mala količina. Waaauuu. Prasci pa ne povejo, ...prikaži več da nošenje maske še 10x bolj, tega pa ni, zato tudi ni komentarjev. PRASCI od prascev ste.

  • alan43 18:24 21.november 2020.

    Kakšni zaprti, kdo je zaprt??? 70% zaposlenih normalno hodi v službe in če vemo, da je cca 40% okuženih asimptomatskih, potem se lahko čudijo samo naivneži. Seveda bi bilo bistveno drugače, če bi zbolevali in umirali tudi mladi, tako pa ...prikaži več nikogar ne briga za starejšo populacijo, ki je prepuščena usodi. Glavno, da gospodarstvo teče in da se štejejo novci. Samo tega vlada in "strokovnjaki" ne bodo priznali. Vse skupaj je ena žalostna šarada in pilatovsko umivanje rok.