Slovenija
93 ogledov

Neuradno: Gospodinjstva bodo za elektriko plačevala več

slovenija 12.01.2009 elektrika, elektricni stevci, poloznice za elektriko, racun Boštjan Tacol
Višji računi za elektriko za gospodinjstva in manjše gospodarske porabnike, nižji za velike industrijske porabnike. Po neuradnih podatkih Financ to predvideva nova shema za subvencioniranje obnovljivih virov energije, ki jo bo v kratkem obravnavala vlada.

Shema za subvencioniranje obnovljivih virov energije se namreč napaja iz prispevka za obnovljive vire, ki ga prek položnic za elektriko plačujejo vsi porabniki elektrike. In ta prispevek se bo v kratkem za gospodinjstva zvišal, pišejo Finance.

Na ministrstvu za infrastrukturo že zadnjih nekaj mesecev usklajujejo novo shemo, ki je, kot kaže, pripravljena, vlada bi jo morala obravnavati že prejšnji teden, a so jo, kot še pišejo Finance, v zadnjem hipu umaknili z dnevnega reda.

Neuradno je slišati, da se bo prispevek za obnovljive energije spet dvignil, s čimer se bo natekel dodaten denar za nove subvencije. Industrijski porabniki naj bi sicer plačali manj, razliko naj bi pokrila gospodinjstva, ki jim sledijo višji računi. Po pisanju Financ občutno višji.

Kakšne bodo podražitve za gospodinjstva in kakšne pocenitve za industrijo, bo jasno, ko zadevo potrdi vlada.

Komentarjev 14
  • Bozidar.Frelih 06:21 18.maj 2015.

    Najboljši je ta upokojenski Korl. Upokojenci bodo, če bodo in ko bodo dobili ene 2€ povišice, višji račun za štrom pa že zdaj. Ampak on je ta večji borec za panzionerje.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:46 17.maj 2015.

    Važn da se korporacije ščit.... Komu se je..... za ljudi? Ljudje se bojo že znajdl...uboge korporacije pa ne bojo preživele 2% nižjega dobička. Mislm kera butasta logika je za tem da se more vedno ampak res fakin vedno nižji/srednji sloj ...prikaži večj obremenjevat. Po drug stran se pa na vsak način klanja butastemu kapitalu k da bi bil iz zlata narjen.... Kaj me boli k... za gospodarsko rast če je pa to gospodarska rast korporacijskih dobičkov ne pa višjega standarda ljudi. Če je cilj višja gospodarska rast potem lahko kr še naprej tonemo kot ljudje.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:43 17.maj 2015.

    a si pet let star?