Slovenija
37 ogledov

Neuradno: pridržali ženo Matica Munca

Matic Munc sodnik Žurnal24 main
"Evo, dokaz, da je 'koroška punčka' živa, zdrava in vesela," je Boštjanu K. v elektronskem sporočilu poleg treh fotografij pogrešane deklice zapisala Natalija Markač. Danes naj bi zaradi domnevne vpletenosti v izginotje oziroma skrivanja petletne deklice pridržali tudi Munčevo ženo Jernejo Munc.

Fotografije izginule deklice z dnevnim časopisom z dne 3. junija lani, iz katerih naj bi izhajalo, da je s njo vse v redu, obstajajo.

"Evo, dokaz, da je 'koroška punčka' živa, zdrava in vesela," je Boštjanu Kakerju, očetu koroške deklice v elektronskem sporočilu 7. junija lani pripisala Natalija Markač. Sporočilu so bile priložene še tri fotografije petletne Klare, še poroča Delo.

Neuradno pridržali tudi Munčevo ženo

Celjski kriminalisti so danes popoldne zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe odvzeli prostost ženski, doma z območja Ljubljane, so sporočili iz Policijske uprave Celje. Prostost so ženski odvzeli v Ljubljani.

Po poročanju več medijev gre za Munčevo ženo Jernejo Munc. Ta je za naš portal ob aretaciji moža povedala, da je slišala, da naj bi aretirali tudi njo.

Jutri o podaljšanju pripora Munca in Markačeve

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je prejelo obe pritožbi, ki sta ju zagovornika priprtih Natalije Markač in Matica Munca vložila na v nedeljo izdana sklepa o enomesečnem priporu obeh. O pritožbah izvenobravnavni senat sodišča še ni odločil, rok za odločitev se izteče jutri. Pripor za Munca in Markačevo, ki ju je oče pogrešane petletne deklice Boštjan K. v četrtek ovadil zaradi suma odvzema njegove hčerke, je sicer odredilo v nedeljo po večurnem zaslišanju v Slovenj Gradcu.

Po aretaciji Munca in Markačeve iz Svetovalnice Akcija! se je v medijih pojavilo več zgodb o domnevnem delovanju Munca v primerih, ko se starši niso uspeli dogovoriti glede skrbništva nad otroki in so nasvet iskali pri njem. Zgodbe, v katerih je večkrat omenjen sum spolne zlorabe, zdaj mediji povezujejo z zgodbo o pogrešani petletni deklici iz Mežice, pri kateri je bila prav tako vložena in kasneje zavržena ovadba zaradi suma spolne zlorabe.

Zagovornik Matica Munca Luka Podjed je povedal, da zgodb o domnevnem delovanju njegove stranke ne želi komentirati.

Odprava pripora za očeta koroške deklice?

Odvetnik Boštjan Verstovšek, ki zastopa na zaporno kazen obsojenega očeta deklice Boštjana Kakerja, bo danes po pošti na Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu poslal predlog za odpravo pripora za svojo stranko, ki je sicer v priporu od junija lani. Kot je pojasnil, se je za predlog odločil zato, ker se je izkazalo, da je bilo ravnanje Kakerja, kakršno je bilo doslej, v nasprotju z njegovo resnično voljo.

Kot je dejal Verstovšek, oče ni želel, da se deklico skriva, prav tako ni želel molčati, a je zaradi pritiskov in groženj moral. Za vložitev predloga za odpravo pripora pa se je Verstovšek odločil tudi zato, ker zakon določa, da se lahko tistega, ki zagreši kaznivo dejanje odvzema mladoletne osebe, tudi mileje kaznuje, če poskrbi, da se oseba vrne.

Komentarjev 4
  • zic 22:39 27.marec 2012.

    ne morem verjeti kaj se to dogaja...da ljudje, ki so za to usposobljeni ne morejo pogruntat kje je deklica....začnem dvomiti sploh o čem spornem, želeli so izgleda le odtujiti deklico mami...a je to možno v tej Sloveniji???????????????????

  • Kunaver 19:55 27.marec 2012.

    No, takolepa delajo "manj razviti" Hrvati:http://slo-kronika.si/svet/posast-v-podobi-dedka-je-stiri-leta-posiljevala-vnukinjo-policija-pa-ga-je-takoj-po-prijavi-aretirala-in-priprla/

  • Kunaver 19:18 27.marec 2012.

    Pod ključem bodo kmalu vsi, ki so hoteli deklico zaščititi. Kaj so ji delali v kronologiji:http://slo-kronika.si/novice/kronologija-primera-koroske-deklice-klare-kaker-toni-mi-piha-v-tico-toni-me-boza-po-tici/