Slovenija
14 ogledov

Neuradno: Prijatelj pred sodišče 23. 8.

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Glavna obravnava zoper priprtega poslanca SNS Srečka Prijatelja na koprskem okrožnem sodišču se bo po neuradnih informacijah začela 23. avgusta.

Na Okrožnem sodišču v Kopru so potrdili, da je izvenrazpravni senat zavrnil ugovor zoper obtožnico in Prijatelju podaljšal pripor.

Da je obtožnica zoper Prijatelja pravnomočna, so potrdili tudi v odvetniški pisarni Brulc in Gaberščik, ki zastopa priprtega Prijatelja.

Okrožno državno tožilstvo v Kopru je obtožnico zoper Prijatelja vložilo konec maja. Tožilstvo mu očita nadaljevano kaznivo dejanje izsiljevanja, nadaljevano kaznivo dejanje samovoljnosti in kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivi. Na obtožnico sta se tedanja Prijateljeva zagovornika Dejan Markovič in Silvan Jakin pritožila, sodišče pa je ugovor zoper obtožnico nato zavrnilo.

Prijatelj je v priporu od 13. marca, potem ko so ga nekaj dni prej kriminalisti prijeli, ko je od novogoriškega podjetnika Marjana Mikuža prejel več kot 300 tisoč evrov. Preiskavo je tožilstvo nato razširilo še na nekatere druge posle.

Tožilstvo v primeru poslov z Marjanom Mikužem Prijatelju očita kaznivo dejanje izsiljevanja. Kot je iz zapora večkrat zatrdil Prijatelj, pa naj bi na začetku marca, ko se je sestal z Mikužem, šel iskat svoj denar, ki naj bi mu ga dolgoval Mikuž. Tožilstvo očita Prijatelju izsiljevanje tudi v zvezi s posli z divaškim županom Matijo Potokarjem, v še dveh primerih pa kaznivo dejanje samovoljnosti.

Prijatelj je iz zapora večkrat opozoril, da je v priporu zaradi "policijskega konstrukta".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.