Slovenija
96 ogledov

Neuradno: UKC išče grešnega kozla

Seyed Yousef Ardebili Delo
Nevrokirurg Ardebili. Rezultati izrednega nadzora nad njegovim delom naj bi bili znani do danes.

Kot smo neuradno izvedeli, v univerzitetnem kliničnem centru (UKC) pospešeno iščejo krivca za to, da so Ireni Volkar, bolnici z rakom, trikrat prestavili operacijo. Kot navaja naš vir, bi radi nevrokirurga Seyeda Yousefa Ardebilija, proti kateremu so decembra uvedli notranji nadzor, prepričali, naj krivdo prevzame sam. Tega pa nismo mogli preveriti pri samem Ardebiliju, saj ima prepoved dajanja izjav za javnost. Iz UKC so nam povedali le, da bodo ugotovitve sporočili, ko bodo znane.

Na nas pa se je obrnila še ena Ardebilijeva pacientka. "Edina napaka, ki jo je naredil, je, da je operacijo napovedal za januar, čeprav je vedel, da ne more operirati takrat, ko to presodi sam, temveč ko bo dobil prostor v operacijski. Zato se je zavleklo. Tudi meni je moral prestaviti operacijo, ker mu je šef ni potrdil," pravi Karmen Sedlar.

"Vsako jutro najprej obišče svoje paciente, ker so mu najpomembnejši. Voščil jim je za božič, čeprav je musliman. Doktor Ardebili je edini, ki me bo lahko operiral, saj najbolj zaupam njemu," se postavi v bran nevrokirurgu. Obenem pa njegove nadzorne sprašuje, ali bo zato tudi sama morala na operacijo v tujino, kot je morala Volkarjeva.

Komentarjev 1
  • mia 11:52 13.januar 2012.

    kirurgi naj operirajo, ekonomisti pa naj denar raje namenijo operacijam, kot zagovoru kirurgov, ki delajo le za svoj žep