Slovenija
27 ogledov

Neurja in toča, mrzlo

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Predvsem v jugozahodni Sloveniji danes možne močne nevihte z močnejšimi sunki vetra in nalivi, ni izključen niti pojav toče. Nenadne ohladitve sicer običajne. Včeraj večje škode ni bilo.

Na Kredarici danes zjutraj le 2 stopinji Celzija, v Ratečah nizkih 13, na letališču Lesce, kjer je zjutraj divjala nevihta s točo, pa 15 stopinj. Čez dan bodo temperature od 17 do 22, na Primorskem do 26 stopinj Celzija. Padavine so možne povsod po državi, predvsem na jugozahodu pa napovedujejo nevihte z močnim vetrom in nalivi, tudi točo.

Nenadno ohladitev doživimo skoraj vsako leto. Podobno je bilo leta 2008; v Ljubljani je temperatura 14. junija znašala 14,2 stopinji Celzija, do 19. junija, v petih dneh, se je povzpela na 28,6 stopinj, do 23. je znašala že 32,7 stopinj.

Jutri naj bi bilo po napovedih še za kakšno stopinjo hladneje, deževalo pa naj bi le na vzhodu in še to le dopoldne. Začetek prihodnjega tedna bo oblačen, temperature pa naj bi se skozi ves teden vrtele okrog 25 stopinj Celzija.

Včeraj trpele predvsem poljščine in ena streha
Ob 18.10 je toča med dežjem z močnim vetrom zajela občino Hodoš. Največ škode je na kmetijskih površinah, o ostali škodi ne poročajo.

Ob 18.00 je toča z močnim vetrom zajela večji del občine Gornji Petrovci. Največ škode je na kmetijskih površinah, o ostali škodi ne poročajo.

Ob 17.53 je na območju občine Šalovci divjalo neurje z točo, najbolj sta prizadeti naselji Budinci in Dolenci. Največ škode je na kmetijskih površinah o ostali škodi ne poročajo.

Ob 20.11 je v naselju Biljana v občini Brda močan veter odkril del strehe, voda pa je zalila stanovanje. Gasilci PGD Dobrovo so s ponjavo pokrili streho objekta ter razžagali in odstranili podrto drevo iz cestišča.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.