Slovenija
14887 ogledov

Ponekod klestila toča

Toča
Neurja povzročajo težave po državi. Nad Slovenijo od zahoda prihajajo novi pasovi neviht.

Območja občin Ajdovščina, Dravograd, Gornji Grad, Kamnik, Mislinja, Prevalje, Slovenj Gradec in Vuzenica je popoldne zajelo neurje. V Občini Ajdovščina je toča poškodovala streho objekta, v naselju Gradišče v Mestni občini Slovenj Gradec pa je plaz zasul stanovanjski objekt. 

Po do sedaj zbranih podatkih regijskih centrov za obveščanje je bilo zabeleženih skupno 32 dogodkov, aktiviranih 14 prostovoljnih gasilskih enot in dve poklicni gasilski enoti.

Toča, ki je nekaj po 16. uri zajela območje nad Colom na Ajdovskem, je poškodovala streho objekta v kraju Bela v bližini Podkraja. Poveljnik gasilske zveze Ajdovščina Kristijan Polanc je za STA pojasnil, da še oskrbujejo objekte, ki jih je poškodovala toča. S strehe enega od objektov so odstranili poškodovane sončne panele, občanom pomagajo s prekrivanjem poškodovanih streh. Toča je poškodovala tudi nekaj avtomobilov.

V Postojni je po podatkih centra za obveščanje meteorna voda zalila garažo stanovanjskega objekta, cesto in dvignila kanalizaijski pokrov. Posredovali so tudi delavci cestnega podjetja in gasilci prostovoljnega gasilskega društva Studenec. Sodeč po objavah na družbenih omrežjih so točna zrna na Postojnskem, ki so padala v okolici Logatca, ponekod presegla premer štirih centimetrov. 

Močna nevihta, ki je v nekaterih krajih postregla z debelo točo, je popoldne zajela tudi območje severovzhodno od Idrije. Na lokalno cesto Mrzli vrh - Korita v občini Idrija se je sprožil zemeljski plaz. Posredovali so gasilci PGD Ledine. 

Na cesti Most na Soči - Dolenja Trebuša je na cesto padlo drevo, zaradi česar je bila zaprta cesta. Posredovali so gasilci iz PGD Dolenja Trebuša. 

Na Koroškem, kjer so se s posledicami močnega vetra spopadali že v četrtek popoldne, so prva današnja neurja po podatkih centra za obveščanje povzročila težave predvsem zaradi posledic neurja in naraslih meteornih voda na območju občin Mislinja, Slovenj Gradec, Dravograd in Vuzenica. V naselju Gradišče v Mestni občini Slovenj Gradec je plaz zasul stanovanjski objekt.

Na območju občine Dravograd je meteorna voda zalila proizvodne prostore podjetja v Otiškem Vrhu. Posredovali so prostovoljni gasilci iz Šentjanža, ki so prečrpali vodo iz poplavljenih prostorov in očistili jaške.

V Movžah na območju mislinjske občine pa so gasilci odmašili zamašene prepuste in vodo preusmerjali, kažejo podatki centra za obveščanje.

V Vuzenici je meteorna voda na Pohorski cesti ogrožala stanovanjsko hišo in naplavila lokalno cesto. Gasilci so odmašili zamašen prepust in preusmerili tok vode, očistili naplavine v dolžini 500 metrov in sprostili promet. Gasilci so posredovali tudi v Gornjem Gradu, kjer je pri bencinski črpalki poplavilo cesto, v Bočni pa je poplavilo prostore treh stanovanjskih hiš, iz katerih so morali črpati vodo.

Močan dež je zajel del občine Kamnik, in sicer naselja Bela, Motnik, Okrog pri Motniku in Špitali. Razliti hudourniki so povzročali zastoje in nanašali blato na cestišče. Voda je zalila nekaj kleti. 

V večernem času je kratkotrajno neurje zajelo obalne kraje. V Piranu je bil poškodovan dimnik stanovanjske hiše in nekaj dreves. 

Nad Slovenijo od zahoda prihajajo novi pasovi neviht. Na Agenciji RS za okolje opozarjajo, da bodo v prvem delu noči še možni močni krajevni nalivi in sunki vetra, nato se bo vreme umirilo. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki. Kako se premikajo nevihte lahko spremljate na radarski sliki padavin. 

Vreme Slovenija Radarska slika padavin

 

 
 
Komentarjev 2
  • albert6 05:58 15.avgust 2020.

    Ja rdeči so krivi

  • Avatar Ronteressa
    Ronteressa 23:33 14.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Sorodne novice