Slovenija
31 ogledov

Neurja povzročila nevšečnosti

Meteorna voda Žurnal24 main Fotografija je simbolična
V Rožni dolini na avtomobil padlo drevo. Voda zalivala stanovanjske objekte in kleti. Posledice neurij odpravljajo.

Na srečo se najbolj črne napovedi vremenoslovcev niso uresničile, a je vreme kljub temu zagodlo na več koncih Slovenije.

V naselju Nomenj v Občini Bohinj je zaradi močnega vetra čez cesto podrlo drevo. V Kranju je zaradi hudega naliva meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega bloka in gostinskega lokala v naselju Podreča, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

V vasi Potok in v naselju Žeje pri Komendi so morali gasilci prečrpati večjo količino meteorne vode, ki je zalila garaži stanovanjskih objektov. Zaradi poplav pa so naredili tudi 15-metrski protipoplavni nasip.

Meteorna voda je kleti in stanovanja zalila tudi v Žalcu in Viranjah, Slovenski Bistrici, Slovenj Gradcu, Medvodah ter v Zrečah. V Rožni dolini v Ljubljani pa je zaradi močnega vetra drevo padlo na avtomobil.

Voda je nevšečnosti povzročila tudi na cestah Voklo–Trboje in Šenčur–Voklo. Zaradi odpravljanja posledic neurja pa je zaprta cesta Mojstrana–Vrata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.