Slovenija
87 ogledov

Neurja povzročila prve nevšečnosti

Nevihta strela Dalmacija Youtube
Zvečer ter v prvi polovici noči na soboto bodo krajevno možne močne nevihte z nalivi, močnimi vetrovnimi sunki in točo, opozarja Agencija za okolje. Napovedi so se že uresničile.

"Zvečer in v prvi polovici noči bodo pogoste plohe in nevihte, v drugi polovici noči bodo padavine slabele in do jutra večinoma ponehale," so napovedali vremenoslovci, ki so za večji del države izdali oranžni alarm. Njihove napovedi so se uresničile. 

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so imeli v večernih urah največ težav na območju Litije in Zasavja. Iz Zagorja in Izlak poročajo o težavah z meteornimi vodami. 

Na širšem območju Litije je težave povzročal veter, ki je odkrival strehe in podiral drevesa. Zaradi podrtega drevesa pri gradu v Ponovičah je več vozil ostalo ujetih, v Šmartnem pri Litiji pa je eno drevo padlo na avtomobil. 

Podrta hruška je ovirala promet na Zavrstniku, podrta smreka pa v na Šmarski cesti v Litiji med športno dvorano in zdravstvenim domom pri pokopališču. Iz Litije so poročali tudi o podrtem drogu električne napeljave. Veter je odkril strehe objektov na Bregu pri Litiji, v Zgornjem Logu in Štangerskih Poljanah. 

oranžni alarm | Avtor: prtscr Meteo.si prtscr Meteo.si


Jutri bo pretežno oblačno, zjutraj bodo padavine večinoma ponehale. Na zahodu se bo čez dan delno zjasnilo, popoldne se bo jasnilo tudi drugod po državi. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ponekod v notranjosti države pa severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 25, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

toča | Avtor: prtscr Meteo.si prtscr Meteo.si

Ob 20.30 je bila velika verjetnost toče na Dolenjskem in v Ljubljani z okolico. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.