Slovenija
4735 ogledov

Neurja terjala sedem življenj

Neurje v Italiji Epa
Obilno deževje in poplave so ponoči v okolici italijanskega mesta Ancona v osrednji Italiji glede na navedbe oblasti terjali najmanj sedem življenj.

Poleg tega na območju pogrešajo še tri ljudi, med njimi otroka, ob sklicevanju na podatke civilne zaščite poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Glede na navedbe civilne zaščite tako zaostrenih vremenskih razmer niso pričakovali, poplave pa so bile nenadne. Med huje prizadetimi so občine Barbara, Otra in Trecastelli, ki jih je zalil val vode in blata.

Reševalci so na delu že vso noč, med drugim ujete ljudi rešujejo s čolni. Na pomoč prihajajo tudi gasilci iz sosednjih dežel.

Med smrtnimi žrtvami je denimo moški, ki ga je zalila voda, medtem ko je bil v svojem avtomobilu. Med pogrešanimi pa je tudi otrok, ki je bil v avtomobilu s svojo mamo, ko so ju zajele poplave.

Oblasti v pokrajini Ancona, ki leži v deželi Marke, so poplave pripisale posledicam obilnega deževja. Pred tem je civilna zaščita v četrtek prebivalce mesta Senigallia v luči grožnje hudourniških poplav pozvala, naj se umaknejo na višje ležeče predele.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.