Slovenija
14 ogledov

Neurja, vendar brez škode

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Tako kot so napovedovali vremenoslovci, so del Slovenije sinoči zajeli močnejši nalivi. Večje škode, do katere je prišlo prejšnji teden, tokrat ne beležijo.

Kot smo že poročali, so se včeraj pozno popoldne prva neurja začela pojavljati na Primorskem in Gorenjskem, zvečer je zajelo še Koroško.

Kot poroča republiški center za obveščanje, je ob 20.16 neurje z močnim dežjem zajelo del Mestne občine Slovenj Gradec. V Pamečah je strela udarila v črpalko peči za centralno kurjavo. Gasilci PGD Pameče Troblje so ugotovili, da je strela poškodovala elektroinštalacijo in zadimila kuhinjo, v kateri je stala peč. Prostor so pregledali in ga prezračili. v Podgorju pa je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Podgorje so predrli zamašene jaške in s potopno črpalko izčrpali vodo.

Sinoči je zagorelo tudi v JV regiji. Ob 22.54 so gasilci PGD Št. Jurij v Vrbičju, občina Grosuplje, pogasili gorečo balo sena. Ob 22.53 pa so posredovali tudi gasilci PGD Cerklje ob Krki in PGD Pirošica v kraju Zasap, občina Brežice, kjer so pogasili požar odpadnih gum in materiala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.