Slovenija
18 ogledov

Neurje gasilcem povzročilo precej dela

Vremenska slika prtscr Meteo.si
Močna neurja so povzročila težave na severzahodu države, zalitih več stavb, švigale tudi strele.

Kot poročajo na Upravi za zaščito in repevanje, so imeli gasilci veliko dela na Tolminskem, saj so v Tolminu črpali z meteorno vodo zalite prostore trgovine, v vasi Ponikve pa je strela udarila v poslovni objekt in ga zanetila. K sreči so lokalni gasilci hitro opravili z gorečo streho. Delno je zasulo lokalno cesto med planinama Lom in Stador, 

V naselju Sovra v očini Žiri je narasel hudournik zalil gospodarsko poslopje in stanovanjsko hišo, gasilci so deročo vodo odvrnili s protipoplavnimi vrečami in izčrpali vodo iz kletnih prostorov. V naselju Brekovice v isti občini je voda zalila tudi klet neke hiše. Manjši zemeljski plaz pa je v idrijski občini blokiral cestišče pri naselju Žirovnica, a so ga že sanirali. Narasla Sora medtem ogroža stroje na gradbišču ceste v Gorenji vasi. Na območju Logatca je padala tudi toča, a ni poročil o škodi.

Vreme vplivalo tudi na promet

Na cestah po Sloveniji že od jutra beležimo povečan promet, za dodatno oviro pa je popoldan poskrbelo še vreme.

Kot so okoli 15. uri opozarjali na Prometno-informacijskem centru za državne ceste (PIC), je bila na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem tako močna ploha, da je bila vidljivost zmanjšana, promet pa upočasnjen. "Na območju sicer ni bilo toče, smo pa vseeno izdali opozorilo, naj se vozniki nikar ne ustavljajo pod podvozi. Šoferje takoj zagrabi panika, da le pride do malce hujšega naliva," so nam povedali na PIC. 

Ledene kocke za danes končale

Glede na Meteoalarm je danes nevarnost toče veljala na Bovškem, Goriškem, Notranjskem in v Ljubljani z okolico. Nevarnosti zdaj ni več. 

Plohe tudi jutri 

Na Agenciji za okolje so napovedali, da bomo danes imeli popoldan spremeljivo vreme s plohami in nevihtami. Jutri pa bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, najvišje dnevne od 22 od 27 stopinj Celzija. 

Je pri vas že padala toča? Pošljite nam fotografije!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.