Slovenija
30 ogledov

Neurje povzroča težave

dež Shutterstock
Na severovzhodu države je neurje povzročilo kar nekaj nevšečnosti. Vodnatos rek na vzhodu se bo ponoči močno povečala.

Vodnatost rek v vzhodni Sloveniji, zlasti v porečjih Pesnice, Ščavnice, Mure in Ledave se bo danes in v noči na sredo močno povečala. Reka Mura bo predvidoma v sredo dopoldne v Gornji Radgoni dosegla opozorilni pretok 635 kubičnih metrov na sekundo, opozarjajo v Agenciji Republike Slovenije za okolje.

Sicer lahko v sredo ob izdatnih lokalnih nalivih narastejo tudi manjši vodotoki na omenjenih porečjih ter na širšem območju vzhodne Slovenije, so še zapisali v agenciji.

Nekaj težav povzročala meteorna voda

Nekoliko močnejše neurje je severovzhod Slovenije zajelo v zgodnjih popoldanskih urah. Tako je v Radljah ob Dravi malo pred 15. uro meteorna voda zalila prostore kotlovnice gradbenega podjetja.

V naselju Biš pri Trnovski vasi pa je meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše.

Za jutri: rumeno opozorilo

Deževje jutri še ne bo ponehalo, močneje bo padalo po vsej državi. Glede na podatke Meteoalarma za celo Slovenijo velja rumeno opozorilo, kar pomeni, da je vreme potencialno nevarno.

Po vsej državi so napovedane nevihte in močnejše deževje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.