Slovenija
21 ogledov

Neurje povzročilo za pol milijona evrov škode

Toča in neurje v Šentjurju bralka
Petkovo neurje v Šentjurju je po prvih skupnih ocenah gasilcev, štaba civilne zaščite in občine povzročilo za okoli 510 tisoč evrov škode, a se bo po pričakovanjih ta številka v naslednjih dnevih še spreminjala.

Kot so danes sporočili s šentjurske občine, je okoli 200 tisoč evrov stala sanacija plazov in cest, na objektih je nastalo za okoli 80 tisoč evrov škode, na posevkih, povrtnini in sadju okoli 40 tisoč evrov, čiščenje in spiranje cestne kanalizacije sta stala okoli 50 tisoč evrov, po 30 tisoč pa še odvoz in čiščenje nanosov z ulic, cest in dvorišč, gasilska intervencija in sanacija ter čiščenje okoli sto objektov.

Še vedno zbirajo prijave

Pristojne službe trenutno še zmeraj spremljajo stanje na terenu in se odzivajo na prijave škode z ogledi. Glede nadaljnjih ukrepov trenutno čakajo, ali bo država izdala sklep o začetku ocenjevanja škode.

Močno neurje zalivalo kleti, toča klestila

V petek je območje Občine Šentjur okoli 18. ure zajelo močno deževje, ponekod tudi s točo. Padavine so bile tako intenzivne in silovite, da je voda zalivala ceste in objekte, še posebej na območju središča Šentjurja ter na območju krajevne skupnosti Šentjur-Rifnik (Nova vas in Črnolica).

Meteorne vode in mulj so zalili okoli sto objektov na območju Šentjurja, voda je zalila tudi garaže in bloke v mestu, spodnje prostore objekta Knjižnice Šentjur, poškodovana je tudi streha na Ipavčevi 17. Nekaj časa je bil zalit tudi podvoz Hruševec, na številnih cestah je bilo treba znova vzpostaviti prevoznost.

Na območju šentjurske občine so se sicer sprožili trije plazovi – dva sta zaprla lokalno dovozno cesto pod Rifnikom, en pa je zajezil potok Voglajno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.