Slovenija
9 ogledov

Neurje povzročilo za tri milijone škode in pol

Neurje v Ljubljani Saša Despot
V Zavarovalnici Triglav ocenjujejo, da je ponedeljkovo neurje povzročilo za približno tri milijone evrov škode, v Zavarovalnici Maribor pa 450 tisoč evrov.

Do zdaj so v zavarovalnici našteli okoli 800 prijav škode, večji del prijav škode pa pričakujejo v prihodnjih dneh. Skupno število prijavljenih škod bo po oceni zavarovalnice znašalo okoli 3.500.

Neurje, ki je v začetku tedna pustošilo po vsej državi, je najbolj prizadelo osrednjo Slovenijo, večina škode pa je nastala na objektih in osebnih vozilih. 

Po prvih ocenah zavarovalnice je nastalo za približno tri milijone evrov škode. Natančnejše ocene bodo znane po celovitem ogledu terena v prihodnjih dneh, na katerem so že od torka okrepljene ekipe cenilcev Zavarovalnice Triglav. Na vseh oglednih mestih zavarovalnice potekajo tudi ogledi poškodovanih vozil.

V Mariboru skoraj pol milijona

V Zavarovalnici Maribor pa so po prvih ocenah zabeležili okoli 450.000 evrov škode, predvidevajo pa, da bodo zavarovanci prijavili vsega skupaj med 250 in 300 škodnih dogodkov. Prijave škode še zmeraj prejemajo, zaradi dopustov pa jih pričakujejo tudi v prihodnjem mesecu.

Škodo na stanovanjskih objektih in opremi lahko zavarovanci prijavijo prek spleta na naslovu. Prijava škode je možna tudi na poslovnih enotah Zavarovalnice Maribor po Sloveniji in na brezplačni telefonski številki 080 19 21, ki je na voljo 24 ur na dan. Oškodovanci lahko za pomoč pri prijavi škode pokličejo tudi svojega zastopnika, ki je sklenil zavarovanje.

Ker je veliko škode, se s prijavami ne mudi

Čeprav je treba škodni primer prijaviti čim prej, najpozneje v treh dneh po škodnem dogodku, v Triglavu ob množičnih škodah svetujejo, naj ljudje s prijavami ne hitijo. Upoštevali bodo namreč tudi tiste, ki bodo prispele v prihodnjih dneh. Škodo lahko zavarovanci prijavijo prek spletne strani Triglav.si in dežurne brezplačne telefonske številke 080 555 555.

Za pomoč in pojasnila v primeru škodnih dogodkov in prijave škode na vozilih pa je na voljo mobilna aplikacija, ki jo lahko brezplačno namestijo prek Applove aplikacije App Store in Google Playa.

Oškodovanci se lahko za pomoč pri prijavi škode obrnejo tudi na svojega zavarovalnega zastopnika, na najbližje predstavništvo oziroma zastopniško pisarno ali na sedež območne enote Zavarovalnice Triglav. Pri prijavi škode naj zavarovanci poškodovane stvari navedejo čim natančneje ter obvezno pripišejo telefonsko številko in številko transakcijskega računa za nakazilo škode.

Pripravite dokazila o škodi

V Zavarovalnici Triglav še svetujejo, naj, če je le mogoče, pred prijavo škode zavarovanci naredijo nekaj fotografij nastale škode, preverijo zavarovalno kritje na zavarovalnih policah in, če so razmere varne, začnejo popravila. Istočasno pa naj tudi poskrbijo, da se do prihoda cenilca zavarovalnice ohranijo dokazila o nastali škodi.

Manjše škode na nepremičninah in premičninah bodo pri Triglavu izplačali že naslednji dan po cenitvi, če se bo stranka z oceno strinjala. V primeru večjih škod se bodo ob cenitvah z zavarovanci dogovorili za način sanacije in ponudili izplačilo akontacije, pri škodah na vozilih pa se bodo z zavarovanci ob cenitvi dogovorili o načinu sanacije škode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.