Slovenija
23 ogledov

Neurje: Vsaj za 10 milijonov škode

Zavarovalnice bodo morale spet razvezati mošnje. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Samo pri Zavarovalnici Triglav ocenjujejo, da je neurje minuli teden povzročilo za okoli 10 milijonov evrov škode. Točna številka bo znana, ko bodo prijavljeni vsi škodni dogodki.

Vremenska ujma je najhuje prizadela območje med Igom in Grosupljem. Na ministrstvu za obrambo so povedali, da bo več podatkov o oceni škode na območju občin Ig, Grosuplje in Škofljica znanih v sredo. Uprava za zaščito in reševanje namreč še izdeluje predhodno oceno o škodi, ki jo je povzročilo neurje s točo pretekli četrtek.

Neurje, ki se je razbesnelo v četrtek popoldne, je povzročilo veliko preglavic v osrednji Sloveniji, ponekod na Gorenjskem, na spodnjem Štajerskem ter na Koroškem. Gasilci so imeli veliko dela z izčrpavanjem vode in odstranjevanjem podrtih dreves.

Neurje se je najprej razbesnelo na širšem območju Ljubljane, Škofljice in Litije. Voda je zalila več podvozov, vrtcev, stanovanj, garaž in kleti, podrlo se je nekaj dreves. Kasneje je na območju Šmartnega pri Litiji veter med neurjem odkril pol strehe osnovne šole ter strehe treh stanovanjskih objektov. Udar strele je v Radovljici poškodoval dimnik in streho večstanovanjske hiše.

Neurje z močnim nalivom in vetrom je zajelo tudi širše območje občine Laško, območje občine Šentjur ter območje Kozjanskega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.