Slovenija
20 ogledov

Nevaren steber bo moral še počakati

Po mnenju bralca bi bil lahko poškodovani steber še posebno nevaren za otroke. ( Žurnal24 main

Ob Poti spominov in tovarištva (PST) v bližini Večne poti je bralec opazil nevarno poškodovan steber oziroma obeležje poti. Meni, da bi lahko koga poškodoval, saj bi se lahko prevrnil.

Poškodovani štirje
Na mestnem oddelku za kulturo, ki vzdržuje obeležja, obnavlja ostanke bunkerjev ob PST in po potrebi zagotavlja tudi sajenje dreves ob poti, so s poškodovanim stebrom seznanjeni.

Povedali so, da bo treba spomladi nadomestiti dva stebra, oba pa sta ob Koseškem bajerju, še dva stebra – v Jaršah in ob Leskovškvi – pa bodo morali na novo temeljiti. "Za ugotovitev dokončnega stanja pa bo treba počakati na konec zime, po vsej verjetnosti bo potrebno tudi čiščenje stebrov," so dodali.

Skupaj z njimi za vzdrževanje PST skrbita še Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana in Društvo Zeleni prstan. Celotno pot, ki je dolga 32 kilometrov, pregledajo enkrat na teden. Mestna občina pa je lani za njeno vzdrževanje namenila 112 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.