Slovenija
19 ogledov

Nevaren, zato je moral stran

Skejtarski park Suzana Kos
Skejterski park. Zaradi dotrajane opreme so ga v petek odstranili.

Odločitev. V petek so odstranili objekte skejterskega parka na koprski Bonifiki. “Bodo že počakali na novega. Če so lahko bili atleti brez stadiona, medtem ko se je gradil novi, bodo tudi skejterji. Novi park bodo zagotovo dobili, predvidoma leta 2012. Zdajšnjo opremo pa smo se odločili odstraniti, ker je dotrajana in zato nevarna. Jaz ne bom nosil odgovornosti, če se kdo poškoduje,” pojasnjuje Brane Florjanič, direktor koprskega javnega zavoda za šport, ki je naročil odstranitev objektov. “Poiskali bomo ustrezen prostor za skejterje, rolkarje in voznike koles BMX, ki sicer ne bo nujno na dosedanji lokaciji,” napoveduje.

Radi bi svoj Urban Roof

Po ocenah koprskih skejterjev bi poligon, če bi bil novi enake velikosti kot tisti, na katerem so vadili zadnjih devet let, stal okoli 120 tisoč evrov, radi pa bi podobnega ljubljanskemu Urban Roofu. “Upamo, da nam bodo res zagotovili novega. Odločitev o odstranitvi nas je presenetila; z njo so nas seznanili v sredo in na hitro smo morali poiskati lokacijo, kamor bomo naše objekte vsaj začasno spravili. Res so nekateri dotrajani, a lahko bi nam pustili vsaj tiste, ki so novi oziroma nepoškodovani,” pravi Ivo Valenčič, predsednik društva skejterjev, ki so jim novi poligon obljubili že leta 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.