Slovenija
32 ogledov

(Ne)varna podrtija

Hiša ob občinski cesti v Povljah se podira, medobčinski inšpektorat pa ugotavlja Žurnal24 main
Povlje. Objekt po ocenah občinskega inšpektorata ne ogroža prometa.

Ruševina. “To niso Dražgoše po vojni, ampak vasica Povlje, kjer vas na vhodu vanjo sprejme podrtija, ki grozi, da se bo vsak čas zrušila na mimoidočega ali mimovozečega,” razlaga eden izmed domačinov v Povljah, ki ne želi biti imenovan. Hiša se po besedah domačinov podira že peto leto in želijo si, da bi se našel kdo, ki bi uvidel njeno nevarnost in sramotno podobo.

Po pojasnilih Mestne občine Kranj se problema dotrajanega objekta zavedajo. Medobčinski inšpektorat, ki si je stavbo ogledal, je ugotovil, da mimoidočim zdaj ni neposredno nevarna. “V razgovorih z vaščani smo ugotovili, da je objekt moteč, vendar do zdaj zaradi njega promet še ni bil oviran ali ogrožen,” pravi Mendi Kokot, predstavnica za odnose z javnostmi Mestne občine Kranj.

Zasebna lastnina

Kot pojasnjujejo na kranjski občini, je lastnik stavbe starejši gospod, ki pravi, da bo za svojo lastnino poskrbel sam. Krajevna skupnost in komunala pa se trudita, da se odpadle opeke s ceste takoj odstranijo. “Inšpektorat bo lastniku naložil, naj uredi vse potrebno, da bo ta del občinske ceste primerno očiščen. Lastniku bodo tudi svetovali, naj objekt vendarle primerno sanira in s tem prispeva k varnosti udeležencev v prometu,” dodajajo na občini. Večjih pristojnosti za rešitev tega problema pa občina ali krajevna skupnost nimata.

Le zunanje stene
Na svojem prostoru so le še zunanje stene, streha se je porušila v notranjost objekta, odpadli gradbeni material pa se kopiči tudi neposredno ob zunanji steni objekta, tako da so posamezni deli občasno tudi na občinski cesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.