Slovenija
22 ogledov

Nevarna priponka report.pdf

Turško sodišče je Turkom prepovedalo dostop do spletne strani Youtube. Žurnal24 main
Mnogi uporabniki elektronske pošte tudi v Sloveniji so prejeli priponke PDF, datoteko z imenom report.pdf, ki ob odpiranju na računalnik namestijo nevarne programe.

V podjetju Amis, ki je zastopnik finskega podjetja za računalniško varnost F-Secure, opozarjajo, da sporočila izkoriščajo nedavno odkrito napako v programu Acrobat Reader. Naslovi elektronskih sporočil se lahko glasijo Your credit report, Personal Financial Statement, Your Credit File ali Balance Report, še navajajo.

Sporočila nimajo vsebine, temveč vsebujejo samo priponko report.pdf. Če prejemnik to priponko odpre, se v programu Acrobat Reader in Internet Explorerju 7 na računalnik namesti škodljivi program s strežnika, ki se nahaja v Maleziji. Ta program vzpostavi omrežje okuženih računalnikov in omogoča nadaljnje širjenje, so sporočili.

Kot pojasnjujejo, večina podjetij ne filtrira PDF datotek. Ker je popravek programa Acrobat Reader na voljo šele nekaj dni, zato obstaja množica uporabnikov, ki ga še niso namestili in so potencialne žrtve, opozarjajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.