Slovenija
145 ogledov

Nevarne pse nadzoruje le inšpektor

Lastniki psov so akcijo večinoma pozdravljali, nekateri kršitelji pa so se tudi Žurnal24 main
Hov hov. Policisti in veterinarji izvedli prvi nadzor nad izvajanjem zakona o zaščiti živali v Mariboru.

Pet izmed 21 pregledanih psov je bilo proti steklini nazadnje cepljenih pred dvema, tremi leti, trije psi pa lani. Preostali lastniki za pse redno skrbijo, vsi psi so vpisani v register in so bili na povodcu,” je veterinarska inšpektorica Helena Dolajš povzela ugotovitve prvega poostrenega nadzora nad izvajanjem zakona o zaščiti živali, ki ga je veterinarska inšpekcija včeraj izvedla skupaj z mariborskimi policisti.

Skrbniki ozaveščeni
“Obravnavali smo tudi tri pse, ki so registrirani in definirani kot nevarni,” je dodala Dolajševa.

Kazen za neizvajanje cepljenja psa proti steklini znaša 125 evrov, za vodenje psa brez povodca pa lahko policisti lastniku izrečejo kazen 200 evrov. Nimajo pa pristojnosti kaznovanja, če nevaren pes nima nagobčnika. “Podatke o nevarnih psih ima samo Veterinarski urad RS, zato mi tega nadzora ne moremo izvajati,” je pojasnil Darko Pajtler s Policijske postaje Maribor II in izrazil zadovoljstvo nad lastniki psov, ki so očitno dobro ozaveščeni, saj so pse vsi imeli na povodcih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.