Slovenija
15 ogledov

Nevarne stopnice že v delu

Stopnišče proti Savski cesti so sredi tedna že obnavljali. Delavca sta se strinj Žurnal24 main
Obnova. Občina se bo še letos lotila stopnišč na Savsko cesto in Jelenov klanec.

Stopnišče od Žagarjeve šole proti Savski cesti je v klavrnem stanju, je opozorila bralka Žurnala. “Na nekaterih mestih je tako načeto in obrabljeno, da je za uporabnike nevarno,” je dodala.

Zdelan zgornji del
Pri kranjski mestni upravi so preverili stanje in tudi sami ugotovili, da je močno poškodovana predvsem zgornja polovica stopnišča, ki vodi proti industrijski četrti na Savski cesti in novemu stanovanjskemu naselju Sotočje. “Spodnja polovica je bila med rekonstrukcijo Čirškega klanca obnovljena in je še vedno dobra,” so ocenili, za zgornjo polovico pa predvideli nekatere dejavnosti. “V sklopu rednega vzdrževanja cest bomo zgornjo polovico takoj sanirali do te mere, da ne bo nevarna za pešce. Vsekakor pa to ne bo trajna rešitev, zato bo treba nujno v enega od prihodnjih proračunov uvrstiti gradnjo novega stopnišča,” so napovedali.

Kmalu dovoljenje
Medtem je mestna uprava tudi v pričakovanju gradbenega dovoljenja za rekonstrukcijo stopnišča iz mestnega jedra Kranja do Jelenovega klanca oziroma vhoda v kranjske rove. Dovoljenje pričakujejo do konca meseca, junija bodo objavili razpisno dokumentacijo za izbiro izvajalca, poleti pa tudi že začetek gradbenih del.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.