Slovenija
69 ogledov

Nevarni cesti šteti dnevi

“Cesta skozi Lipniško dolino je prenevarna, da bi otroci hodili v šolo peš,” pra Žurnal24 main
Šola. Začeli graditi pločnik in postajališče.

Delavci Cestnega podjetja (CP) Kranj so pred dnevi začeli urejati zelo nevarno cesto in postajališče pred Osnovno šolo (OŠ) Staneta Žagarja Lipnica.

O zahtevah staršev in njihovih napovedih tožb proti odgovornim smo v Žurnalu pisali že marca. Ob glavni cesti namreč ni pločnika, zjutraj pa se morajo otroci prebijati med avtomobili in avtobusi, ki obračajo kar na cesti. Z začetkom novega šolskega leta teh nevarnosti ne bo več, saj bodo, kot je včeraj za Žurnal24 povedal Rado Pintar, vodja občinskega oddelka za infrastrukturo, rekonstruirali odsek lipniške ceste od cestnega priključka za kamnolom do šole, zgradili enostranski pločnik ter uredili avtobusno postajališče, priključek do šole in dodatne parkirne prostore.

Dela bodo stala okoli 600 tisoč evrov, večino sredstev bo zagotovila Direkcija RS za ceste, med drugim s koncesnino CP Kranj za kamnolom, preostalo pa občina.

Varne poti ni
“Veseli smo, da so se dela končno začela, saj pot v šolo za naše učence – letos jih je 280 – ni varna in s stanjem tudi mi, ne le starši, nismo bili zadovoljni,”
je pojasnil Denis Kaltenekar, pomočnik ravnateljice lipniške OŠ. Oddahnili pa so si tudi starši, kajti kot je poudaril Slavko Mežek, so zadovoljni, da so njihove zahteve padle na plodna tla. “Zares smo si oddahnili, kajti za to smo si prizadevali izključno zaradi varnosti naših otrok,” je dejal Mežek in dodal: “Prav bi bilo, da bi se odgovorni zapeljali še do drugih kritičnih točk v Lipniški dolini, kjer varne poti za otroke ni.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.