Slovenija
14 ogledov

"Nevarno za otroke"

Vida Gračnar in drugi prostovoljci so te dni otrokom pomagali čez prehod za pešc Žurnal24 main
Cesta. V KS Koper Center želijo fizične ovire in kolesarsko pot na Pristaniški ulici.

“Štiristo otrok v centru mesta v šolo hodi po nevarnih poteh,” opozarja Vida Gračnar, predsednica sveta Krajevne skupnosti (KS) Koper Center.

Kot pravi, so, odkar je bilo obnovljeno Vojkovo nabrežje, predstavnike Mestne občine Koper (MOK) že večkrat pozvali, naj pred prehodoma za pešce na krožišču pri Prešernovem trgu postavijo dva prometna znaka, ki bi voznike opozarjala na šolske otroke. “Posamezniki, ki pridejo po nakup ali malico, pri pekarni z avtomobilom zapeljejo kar na pločnik in tam ustavijo. To pa je nevarno za otroke,” pove Gračnarjeva.

Ovire na Pristaniško
Skupaj s prostovoljci KS Koper Center so se zato odločili, da od prvega šolskega dne do konca tega tedna otrokom pomagajo varno čez omenjena prehoda za pešce. “Predstavnike MOK smo prav tako že večkrat pisno opozorili in predlagali, naj vzdolž celotne Pristaniške ulice postavijo fizične ovire med cestiščem in pločnikom, na katerem vozniki ustavljajo avtomobile,” pravi sogovornica in predlaga, da bi bile te ovire lahko tudi okrogle, kakršne so na Vojkovem nabrežju.

Želijo si kolesarsko stezo
“Tako starši kot otroci se pogosto s kolesi vozijo po promenadi, zato si za njihovo varnost res prizadevamo, da bi se posebej označila tudi kolesarska steza,” dodaja Gračnarjeva.

Glede predlogov smo se obrnili tudi na MOK, vendar jim včeraj na naša vprašanja ni uspelo odgovoriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.