Slovenija
18 ogledov

Nevarnost poplav in plazov

(Foto: bralec) Žurnal24 main
V Kopru se je razbesnelo neurje. Danes možne poplave in plazovi po Sloveniji.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je Koper dopoldne zajelo neurje. Kot so nam povedali, je zalilo eno klet, podrlo nekaj dreves, enemu izmed objektov pa je odtrgalo žleb.

Nevarnost plazov on poplav
Danes naj bi bilo tudi sicer pestro vremensko dogajanje.

"Prebivalcem na izpostavljenih območjih svetujemo, da spremljajo nenavadna dogajanja v bližini stanovanjskih (in drugih) objektov in v primeru znakov plazenja nemudoma ukrepajo," na Geološkem zavodu Slovenije opozarjajo vse, ki živijo na plazovitih območjih.

Danes sta med najbolj ogroženimi osrednja in jugovzhodna Slovenija, opozarjajo na Agenciji RS za okolje. 


Ali bo v prihodnjih dneh končno lepše vreme, si lahko ogledate na našem vremenskem portalu vreme.net.

Že ponoči in včeraj težave
Najhuje je bilo na Primorskem. V Šempetru in Sežani je zalilo podvoza, v občinah Nova Gorica, Renče - Vogrsko in Miren - Kostanjevica je zalilo kletne prostore kar nekaj hiš, v občini Šempeter - Vrtojba na Markovi poti pa se je sprožil plaz. Predstavniki civilne zaščite so ocenili, da za zdaj ne ogroža nikogar, a ga bodo ves čas opazovali. Zemljo so prekrili z najlonsko prevleko, prizorišče pa si bo v torek ogledal še geolog.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.