Slovenija
16903 ogledov

Neverjeten posnetek migrantov sredi primorskih gozdov

Policisti so v petek popoldan pri Šembijah odkrili več manjših taborov v gozdu, v katerih je bila večja skupina prebežnikov, ki so se razbežali.

Na kraju so policisti prijeli dve osebi, nato pa so jih ves popoldan, večer in noč prijemali po manjših skupinah. Skupaj je bilo do sedaj prijetih 122 oseb, so sporočili s PU Koper.

Po odkritju tabora v gozdu je na teren odšla prva policijska patrulja in vodnik službenega psa. Proti hribu Vrh so opazili večjo skupino, okoli 50 oseb, ki so bežale. V iskanje so se nato vključile dodatne patrulje policistov in vodnikov službenih psov ter policijski helikopter.

Migranti so se razbežali v okolico in v gozd proti naselju Podstenjšek, nadaljevali pa so pot proti Merečam, se zapisali na Policijski upravi (PU) Koper. Policisti so jih ves popoldan, večer in noč prijemali po manjših skupinah, največ na območju med Ratečevim brdom in Kilovčami.

Skupaj je bilo do sedaj prijetih 122 oseb, obravnava vseh pa še ni zaključena. Obravnavali so 94 državljanov Afganistana, 27 državljanov Pakistana in državljana Bangladeša, večino jih bodo danes vrnili na Hrvaško. Najmanj pet tujcev je mladoletnih, te so odpeljali v azilni dom.

Policisti danes nadaljujejo z iskanjem, saj se je včeraj predvidevalo, da naj bi šlo za skupino okoli 200 migrantov.

Komentarjev 52
  • dragec 15:56 22.julij 2019.

    So jih naši likvidirali. Spominja ma na masovna streljanja v 2 sv

  • Avatar Reidistella
    Reidistella 01:34 22.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

  • Avatar Reidistella
    Reidistella 01:34 22.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com